"Fascinirao ju je": Angela Lansbury spasila je kćer od zloglasnog Charlesa Mansona

Foto: EPA

ANGELA LANSBURY, glumica koja je jučer preminula u dobi od 96 godina, jednom se prilikom i u privatnom životu susrela s potencijalno opasnom situacijom.

U intervjuu koji je svojedobno dala za Daily Mail Angela je otkrila da je njena sada 69-godišnja kći Deirdre tijekom šezdesetih godina prošloga stoljeća upala u skupinu koju je predvodio Charles Manson, jedan od najzloglasnijih kriminalaca. 

"Ona je bila dio grupe mladih koji su ga poznavali te bili fascinirani njime. Bio je karizmatičan na razne načine", govorila je Angela. Kako bi zaštitila kćer, glumica se s obitelji preselila iz Los Angelesa u Irsku, zemlju podrijetla svoje majke.

"Irska me privlačila jer je tamo rođena moja majka te sam znala da moja djeca tamo neće biti izložena negativnim utjecajima", objasnila je Lansbury.

Naime, Charles Manson osnovao je zloglasni kult. Neki od članova počinili su seriju od devet ubojstava na četiri mjesta u srpnju i kolovozu 1969. godine. Među ubijenima bila je glumica Sharon Tate, koja je tada bila trudna.

Angela Lansbury umrla mirno u snu

Podsjećamo, glumica najpoznatija po seriji Ubojstvo, napisala je preminula je u dobi od 96 godina.

"Djeca Angele Lansbury s tugom objavljuju da je njihova majka umrla mirno u snu kod kuće u Los Angelesu u 1:30 ujutro u utorak, 11. listopada 2022., samo pet dana prije njezina 97. rođendana", napisala je njezina obitelj u priopćenju.

Serije poput Ubojstvo, napisala je otvorile su novu eru televizije s više ženskih glumica koje su imale glavne uloge na američkim malim ekranima. Televizijska akademija nominirala je Lansbury za 12 Emmyja za ulogu Jessice Fletcher, no nikada nije osvojila nagradu.

"Ubojstvo, napisala je privukla je više svjetske pozornosti od bilo koje druge uloge koju sam igrala u filmovima ili na kazališnim daskama. Divna je stvar biti poznat u Španjolskoj, Portugalu, Parizu, Francuskoj i Njemačkoj i posvuda", rekla je 2013. godine primajući počasnu nagradu Akademije.

Lansbury je primljena u televizijsku Kuću slavnih 1996. godine, a britanska kraljica Elizabeta II. odlikovala ju je Redom Britanskog Carstva 2013. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.