FOTO Bila je jedna od najljepših žena Jugoslavije i ostvarila je karijeru o kakvoj mnogi sanjaju

Foto: Instagram

DIJANA BEĆIROVIĆ karijeru modela počela je još kao 14-godišnjakinja, tijekom 80-ih je slovila za jednu od najljepših žena Jugoslavije, a izvrsno izgleda i danas u 56. godini života.

Rođena u Bosni i Hercegovini, danas živi u Los Angelesu gdje je ostvarila zavidnu međunarodnu karijeru. Radeći kao novinarka, objavila je intervjue s brojnim slavnim ličnostima, a svojevremeno je bila u vezi s Al Pacinom i Goranom Bregovićem. Na popis njezinih ljubavnika smjestili su se i Mick Jagger, Zdravko Čolić, ali i brojni drugi slavni muškarci.

Dijanu su prozvali i "prvom jugoslavenskom starletom", no nakon toga se posvetila novinarskoj karijeri te je bila zaposlena na televiziji RAI, gdje je vodila jednu religioznu emisiju. Papa Ivan Pavao 2. dao joj je intervju čak tri puta, baš kao i Benedikt XVI dok je još bio kardinal.

Ostao je upamćen i posljednji intervju sa slavnim vozačem Formule 1 Ayrtonom Sennom, samo dva dana prije smrti Brazilca 1. svibnja 1994. godine tijekom Velike nagrade San Marina. "Pitala sam ga zašto se krsti prije nego što sjedne u bolid i zna li što to znači. Mnogi ljudi ne znaju zašto se krste. Senna je imao najbolje odgovore zato što je to istraživao, nije bio površan. Drugo pitanje je bilo: "Što misliš kad voziš 300 kilometara na sat" ili "vjeruješ li u život poslije smrti?", prisjetila se u nedavnom intervjuu za Avaz povodom godišnjice smrti velikog vozača.

Ala Pacina upoznala je kad je s Francisom Fordom Coppolom snimao Kuma. "Izlazili smo, ali je on bio vječno napet i uvijek u paranoji od paparazza. Redovito u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osjećala kod Pacina, već samo njegov ključali ego", prepričala je detalje iz odnosa s holivudskim velikanom te dodala da ga je doživjela kao "neopuštenu osobu, možda čak i iskompleksiranu."

Kad je pak bila u vezi s frontmenom Bijelog Dugmeta Goranom Bregovićem, fanovi su strahovali da će se zbog nje bend raspasti, s obzirom na to da je i klavijaturist Vlado Pravdić bio zaljubljen u nju. "Živjela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom "Bijelog Dugmeta", bio je zaljubljen u mene, ali odjednom se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova Dugmeta", prisjetila se škakljive situacije iz prošlosti.

Danas živi u Los Angelesu, gdje je diplomirala na Američkom filmskom institutu. Prošle godine promovirala je knjigu "Moja priča" u kojoj je otkrila brojne detalje iz svog poprilično turbulentnog i zanimljivog života.

Trenutačno radi na novoj knjizi i još nekoliko projekata, a pokušava dobiti i prava za jedan veliki film. Riječ je o remakeu, a tvrdi kako "pare neće biti problem" te da već ima redatelja oskarovca. No, postoje neka druga pitanja na koja očekuje odgovor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.