FOTO Instagram je fotku ove mame i njezinog sina uklonio zbog doista užasnog razloga

Foto: Instagram

CHARLIE BESWICK ostala je šokirana kad joj je Instagram izbrisao fotografiju s njezinim dvanaestogodišnjim sinom Harryjem, piše Mirror.

Mali Harry naime ima Goldenharov sindrom, rijedak poremećaj koji uzrokuje deformacije na njegovom licu. U njegovom slučaju to znači da on nema nos i oko na jednoj strani lica, a na spornoj fotografiji nije nosio svoje umjetno oko.

Instagram profil na kojem njegova majka dokumentira njihove obiteljske trenutke inače broji gotovo sedamnaest tisuća pratitelja, a čini se da je nekima zasmetalo Harryjevo lice te su fotografiju prijavili.

Instagram je fotografiju uklonio dva dana nakon objave, a Charlie je odmah izrazila svoje nezadovoljstvo obraćajući se ljudima koji ga diskriminiraju, a dobila je veliku potporu od svojih pratitelja.

Fotografija je uskoro vraćena, ali Charlie nije dobila nikakvo objašnjenje.

"Instagram se nije ispričao. Vratili su fotografiju, ali nisu objasnili zašto je uopće bila izbrisana. Zaista me uzrujava što je slika mog djeteta bila uklonjena. Da su potrošili samo 30 sekundi na provjeru vidjeli bi da je fotka dobila dobar odaziv od pratitelja", kaže ona.

Iako na slike sa sinom dobiva uglavnom pozitivne komentare, priznaje da ima i onih prilično ružnih.

"Pisali su mi da sam ga trebala zapaliti i da je moje dijete čudovište", ispričala je.

Charlie je inače na mentalnoj dobi dvogodišnjaka, a ima i govornih poteškoća.

Rođen je bez očne duplje, oka, uha, nosnice, a i čeljust mu je bila nerazvijena na jednoj strani.

"Prošao je nekoliko operacija koje su mu popravile nedostatke i jako sam ponosna što se vidi razlika. Često smo zbog njegovog sindroma u bolnicama, ali inače je zdravo dijete. Instagram bi trebao biti platforma na kojoj bi djeca poput njega trebala dobiti potporu", zaključila je ona.

Pravila Instagrama inače zabranjuju sadržaj koji bi ljude diskriminirao po rasnoj osnovi, rodu, spolu, seksualnoj orijentaciji, vjerskoj pripadnosti te retardacijama i bolestima.
"Fotografija je uklonjena pogreškom, ali vratili smo je čim smo shvatili o čemu se radi. Ispričavamo se obitelji", rekao je glasnogovornik Instagrama.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.