FOTO "Ovo je grozno, kako vas nije sram": Vidite li što nije u redu sa ženama na Garnierovoj reklami?

Foto: Twitter

KOZMETIČKI gigant Garnier našao se pod paljbom nakon što je lansirao novu kampanju. Problem s njom je taj što prikazuje samo mršave, bijele žene iz srednjeg staleža.

No krenimo od početka. Poznati kozmetički brend lansirao je novu kampanju u srijedu na Twitteru, podijelivši sa svojim pratiteljima fotografiju svojih ambasadorica, među kojima su TV voditeljice Davina McCall, Holly Willoughby i Fearne Cotton, odjevene u traper.

"Mi smo snažne, mi smo ambiciozne, mi smo super (i u traperu na traper). Mi smo žene, mi smo Garnier", poručuju sve one, a ljudima nije trebalo da shvate što one nisu - druge rase ili socijalnog statusa.

"Zbilja se nadam da će ova sramota dovesti do promjene i raznolikosti u vašim sljedećim kampanjama. Ovo jednostavno nije dobro", komentirala je jedna djevojka.

"Ovo je suludo, a suludo je i da su one pristale biti dio takve neraznolike reklame. Zašto bi itko htio da ga se povezuje s ovim", napisao je pak muškarac pod imenom Josh.

"Zamislite svijet u kojem ste okruženi samo bijelim, mršavim ženama iz srednje klase koje su heteroseksualke", napisala je još jedna djevojka.

Nakon takve reakcije, oglasili su se i iz Garniera.

"Ove briljantne žene izabrane su da predstavljaju naš brend zbog toga tko su, vrijednosti koje zastupaju, stvari u koje vjeruju, ne zbog toga kako izgledaju. Rekle su da zaista cijene vašu reakciju i uvažavaju je. Ostanite s nama, volimo vas", napisali su na Twitteru.

Taj pokušaj saniranja štete samo je izazvao još žešću reakciju korisnika, koje je zanimalo zašto žene druge rase ne bi mogle zastupati te vrijednosti.

"Za sljedeću kampanju upamtite - različita boja kose ne broji se kao raznolikost", "Bez hidžaba, sve bijele, bez žena s invaliditetom, bez starijih žena i sve nose veličinu 38. Ne hvala, to nije prava žena, to je lažno oglašavanje", "Vi ste mlade, bijele, mršave, visoke i zgodne. I vi mislite da predstavljate sve žene?", samo su neki od komentara koje su dobili. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.