FOTO Pogledajte kako je izgledao susret Sanje Musić Milanović i španjolske kraljice

Foto: Sanjin Strukic/Igor Soban/Josip RegovicPIXSELL

ŠPANJOLSKI kralj Filip VI. i njegova supruga, kraljica Letizia, danas su stigli u Zagreb. Kraljevskom paru ovo je ujedno i prvi službeni dolazak u Hrvatsku. Odmah po dolasku otišli su do Pantovčaka, gdje su ih dočekali predsjednik Zoran Milanović i njegova supruga Sanja Musić Milanović.

 

Sanja se po dolasku kraljevskog para srdačno pozdravila s Letizijom. Hrvatska prva dama i kraljica održale su i radni sastanak posvećen pronalaženju inovativnih rješenja u prevenciji debljine kod djece. Letizia je za ovu priliku odabrala tamnozelenu haljinu do ispod koljena i crne salonke, a Sanja tamnoplavu haljinu.

O supruzi Zorana Milanovića tim su se povodom ovih dana raspisali i španjolski mediji. Časopis Hola u svom je članku istaknuo da je Sanja "znanstvenica i profesorica medicine koja se bori za uspostavu zdravih životnih navika stanovništva".

Španjolski mediji usporedili Sanju i Letiziju

Dodali su da "'predano radi na suzbijanju pretilosti među Hrvatima i uspostavljanju zdravih životnih navika stanovništva" i zaključili da isto radi i Letizia.

"Sanja Musić Milanović stekla je titulu doktora medicine za istraživanje demografskih, bihevioralnih i socioekonomskih determinanti pretilosti odraslih osoba u Hrvatskoj te je profesorica na Katedri za medicinsku statistiku, epidemiologiju i medicinsku informatiku, dok su joj područja rada epidemiologija i promicanje zdravlja.

Uz to, voditeljica je promicanja zdravlja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, referentnom centru Ministarstva zdravstva, gdje vodi nacionalni program Zdrav život", piše u članku španjolskog magazina koji se raspisao i o privatnom životu prve dame.

Dotaknuli se i privatnog života

Napisali su da je Zorana Milanovića upoznala 1991. na dočeku Nove godine, da su se tri godine kasnije vjenčali, kao i da imaju dvoje djece. Prisjetili su se i afere Daj pet oko poslanog maila Klasičnoj gimnaziji, koju pohađa njihov sin.

Novinari španjolskog magazina pronašli su Sanjine izjave o crnom kruhu koji treba rezati na tanje šnite iz 2014. godine koje su izazvale polemiku.

Sastanak Milanovića i Filipa

Podsjećamo, nakon svečane ceremonije i intoniranja himne, za vrijeme koje su Milanović i Filip VI. kisnuli, a prve dame bile pod kišobranima, kralj i kraljica fotografirali su se s hrvatskim predsjednikom i njegovom suprugom, a potom se uputili na razgovore.

Kralj Filip VI. (54) i kraljica Letizia (50) prvo će se sastati s predsjednikom Milanovićem i njegovom suprugom, a nakon toga uslijedit će bilateralni sastanak hrvatskog predsjednika i španjolskog kralja. Istovremeno s tim razgovorima, prva dama održat će sa španjolskom kraljicom radni sastanak na temu inovativnih pristupa prevenciji debljine u djece.

Sukladno zakonu kralj i kraljica Španjolske, ustavne parlamentarne monarhije, ne daju intervjue, izjave novinarima niti sudjeluju na konferencijama za medije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.