Glumica optužila kralja Hollywooda: "Pitao me što imam ispod suknje pa me počeo pipati..."

Foto: Instagram/Hina/YouTube

ODBOR tvrtke Weinstein Co. uručio je otkaz filmskome producentu i njezinu dopredsjedniku Harveyju Weinsteinu nakon brojnih optužbi za seksualno zlostavljanje.

U priopćenju stoji da je Weinstein otkaz dobio zbog "novih informacija o njegovu neprimjerenom ponašanju".

"U svjetlu najnovijih informacija koje su se pojavile u posljednjih nekoliko dana, direktori tvrtke Weinstein, Robert Weinstein, Lance Maerov, Richard Koenigsberg i Tarak Ben Ammar odlučili su i Harveyja Weinsteina obavijestili da od danas više nije zaposlenik naše kompanije", stoji u priopćenju uprave tvrtke kojeg su objavili američki mediji.

Poslovni kraj Harveyja Weinsteina, jednog od najmoćnijih holivudskih producenata, uslijedio je tri dana nakon što je New York Times objavio priču o tome da je tridesetak godina seksualno zlostavljao glumice, a među njima su navodno bile i Ashley Judd i Rose McGowan.

On se javno ispričao, tvrdeći da je većina optužbi lažna.

"Način na koji sam se odnosio prema kolegicama u prošlosti uzrokovao je mnogo boli i zbog toga se iskreno ispričavam", rekao je, opovrgavši kasnije članak iz New York Timesa u kojemu stoji da se s najmanje osam žena nagodio i da kani tužiti novine.

Odvjetnica Lisa Bloom koja ga je dosad zastupala u subotu je putem Twittera poručila da više ne surađuje s Weinsteinom. "Dala sam otkaz i više nisam njegova pravna savjetnica. Gospodin Weinstein i odbor njegove kompanije trenutačno rade na dogovoru", izvijestila je.

Weinstein je producirao Oskarom nagrađene filmove poput "Zaljubljenog Shakespearea" i "Chicaga". Premda je službeno dobio otkaz iz odbora, pojedinosti nisu poznate, osobito one financijske prirode. 

Talijanska manekenka Ambra Battilana sastala se 2015. godine s Weinsteinom, pokušavajući pokrenuti svoju filmsku karijeru. On je za nju imao samo dva pitanja: jesu li njene grudi prave i što ima ispod suknje. Nakon što ju je počeo dirati, pozvala je policiju.

New York Times prošlog je tjedna objavio priču u kojoj otkriva Weinsteinovu 30 godina dugu praksu seksualnog zlostavljanja.

Nekoliko njegovih žrtava izašlo je u javnost s pričom o seksualnom zlostavljanju, a jedna od njih je i poznata glumica Ashley Judd, koju je Weinstein prije 20 godina pozvao na poslovni sastanak da bi je dočekao u kućnom ogrtaču. Pitao ju je je li voljna izmasirati ga, a onda joj ponudio i da ga gleda dok se tušira.

"Kako da pobjegnem odavde što je prije moguće i pritom ne uvrijedim Harveyja Weinsteina?", zapitala se Judd.

Ovu je priču ispričala u intervjuu za Variety 2015., ali tada nije otkrila o kome je riječ. Tom je prilikom rekla: "Seksualno me uznemiravao jedan od najmoćnijih i najpoznatijih šefova u industriji. Bio je jako vješt i stručan. Pozivao me u svoj hotel na ručak, a zatim bi me dočekao u sobi. Bilo je to toliko odvratno. Neprestano me pozivao, a ja sam odbijala".

Još 2014. u hotel je pozvao i Emily Nestor, koja je za njega radila samo privremeno. Ponudio joj je da će joj pogurati karijeru ako spava s njim. Godinu dana poslije asistentici je rekao da ga izmasira. Naravno, bio je gol, a to je uznemirilo asistenticu. Njezina kolegica Lauren O'Connor sve je to navela u memorandumu koji je napisala o svom šefu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.