Hana Hadžiavdagić nije jedina: Bloger razbjesnio mnoge neprimjerenim fotkama

Foto: Instagram

FILIPINSKI beauty influencer Ken Francisco De Dios razbjesnio je pratitelje objavom fotografija na kojima si je potamnio kožu.

Mnogi su zaključili da je bloger te fotografije objavio kao odgovor na smrt Afroamerikanca Georgea Floyda. "Black lives matter", napisao je u opisu. Ta rečenica postala je simbol prosvjeda koji trenutno traju u SAD-u, a koje je potaknula upravo Floydova smrt. Uz fotografije jedno vrijeme stajao i opis "crna barbika".

"Ovo je upravo ono što ne bismo trebali raditi. Molim te, educiraj se. Boja njihove kože ne može biti tvoj kostim", "Baš nemaš obraza kad si ovo objavio. Blackface nikad neće biti dobra stvar", "Ovo je toliko nepoštivanje. Prestani to raditi, poštuj ljude", bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama.

Bloger se nakon toga ispričao na Facebooku. "Prije nego što sve ispadne krivo, želio bih se ispričati za situaciju s blackfaceom. Moja namjera nije bila imitacija bilo koje kulture ili rase. Kao umjetnik koristio sam svoju umjetnost kao dio kampanje, kao glas da 'crni' životi imaju značenje. Vjerujem da je ovo osjetljiva tema i da se nisam trebao oglasiti. Pokušat ću naučiti više o takvim stvarima kako ubuduće ne bih pravio neoprezne greške", napisao je on.

Sličnu fotografiju objavila je i Hana Hadžiavdagić Tabaković. Nakon kratkog vremena fotografiju je izbrisala i ispričala se.

"Javno se ispričavam ako sam nekog uvrijedila, nije mi bila namjera. Na vlastitoj koži osjetila sam kako je to kad te zovu balinkura, muslićka, prljava Bosanka i slično. Netko tko je djetinjstvo proveo u podrumu ratnog Sarajeva jer moja vjera nije odgovarala nečijim političkim idejama. Nemojte samo sa mnom o poštivanju drugog i drugačijeg jer od svih javnih osoba ja to upravo najviše činim javno", napisala je influencerica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.