HDZ-ovka iz Rijeke u saboru privukla pažnju bilježnicom koju je nosila u ruci

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-OVKA Majda Burić privukla je poglede na današnjoj sjednici sabora na kojoj se raspravlja o izmjeni Zakona o porezu na dodanu vrijednost.

Pažnju je ukrala bilježnicom s logom Dinama koju je nosila u ruci. 

Riječanka je i prije godinu dana postala hit na internetu kada je sa saborske govornice poželjela "blagoslovljen Dan žena". 

"Pridružujem se u čestitkama svim svojim kolegicama u Hrvatskom saboru, svim ženama u Republici Hrvatskoj, a posebno svojoj mami, za sretan i blagoslovljen Međunarodni dan žena", rekla je tada

Tko je Majda Burić?

Mediji su je prvi put primijetili kao mladu zastupnicu u saboru 2017., kada je paradirala sa skupom Gucci torbicom. Naime, tada je ta torbica koštala oko 1200 eura, dvije trećine njene tadašnje plaće. Index je tada analizirao njenu imovinsku karticu pitajući se otkud joj novac za Gucci.

Majda je osnovnu školu završila u Ravnoj Gori, a Opću gimnaziju u Delnicama, da bi potom u Rijeci završila Filozofski fakultet na Odsjeku kroatistike. Godinama je radila kao profesorica hrvatskog jezika, najprije u OŠ Ivanke Trohar u Fužinama pa u OŠ Dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori, a bila je i voditeljica županijskog stručnog vijeća za učitelje hrvatskog jezika.

Članica je HDZ-a od 2003. godine. Obnašala je dužnost županijske tajnice i potpredsjednice Mladeži HDZ-a, u dva je mandata bila županijska vijećnica u Skupštini Primorsko-goranske županije te općinska vijećnica u Općini Ravna Gora.

Završila je sve module Govorničke škole Dr. Ivo Škarić, Političku akademiju Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, program Žene u politici i društvu i Debatnu školu Hrvatskoga debatnoga društva. U sabor je nakratko ušla 2016. kao zamjena Davoru Stieru, a zatim je postala državna tajnica. Bila je i HDZ-ova kandidatkinja za županicu Primorsko-goranske županije te izgubila od Zlatka Komadine.

Majda je u saboru često privlačila pažnju i vrijeđanjem zastupnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.