Hrvat propješačio preko 1000 km kako bi došao na Euro: "Svi su mi rekli da sam lud"

Foto: Index

Hrvatski navijač Kristijan Detić je 25. svibnja točno u podne krenuo pješice iz Črešnjeva prema Berlinu, u koji je stigao danas oko 13:30.

Detić je član kluba navijača hrvatske reprezentacije Croatian Fans Embassy CFE – Mi Hrvati te je na taj način odlučio dati podršku reprezentaciji, izborniku Daliću, kapetanu Modriću i stručnom stožeru. Otkrio nam je da je do Berlina stigao poprilično umoran.

"Ja sam sad na minus 10, i psihički i fizički i emocionalno. Još uvijek nisam svjestan što sam učinio", rekao je za Index i otkrio da je poklonio kartu za posljednju utakmicu Hrvatske u skupini, koju će igrati protiv Italije. "Razočaran sam ovim preprodavačima karata koji ih prodaju za 500-600 eura, to za mene nisu ljudi", rekao je.

 

"Napravio sam to iz želje za avanturom"

Pješice je prošao 1050 kilometara, no ni u jednom trenu nije poželio odustati. "Pratila me kiša četiri, pet dana kad sam ulazio iz Austrije u Njemačku, sve na meni je bilo mokro. Srećom, ugostila me jedna obitelj i tamo sam se onda osušio, a ujutro sam saznao da je 8 kilometara od nas poplava, pa sam sjeo na vlak da to sve izbjegnem", rekao je Detić.

"Nije primjereno da sad skinem tenisice i čarape, pa da vam pokažem stopala. Nakon desetog dana sam imao 17 žuljeva, a jučer sam ih izbrojio 27", rekao je i naglasio kako nije nikakva oklada bila u pitanju. "Ja sam to napravio za sebe, iz želje za avanturom i to sam automatski spojio s navijanjem, a svi su mi govorili da sam lud kad sam im rekao što želim napraviti", dodao je.

Ideja mu je pala na pamet još početkom godine, a najteže mu je to bilo prezentirati supruzi. "Prezentirao sam joj jako dobro to, pa me pustila", zaključio je kroz smijeh.

Pročitajte više