Hrvatska Mensa testira posljednji put ove godine. Biste li znali riješiti zadatke?

Foto: Press

HRVATSKA Mensa održava posljednje ovogodišnje testiranje inteligencije u subotu 26. studenoga u Zagrebu. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije, u vrlo kratkom roku zaprimit će poziv na učlanjenje u Hrvatsku Mensu, koja ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja.

Testiranje inteligencije 26. studenoga na Filozofskom fakultetu bit će posljednje koje će biti održano ove godine u glavnom gradu, a sveukupno četvrto. Na prethodno održanim testiranjima početkom listopada u okviru međunarodnog Dana inteligencije, testirano je sveukupno 367 pristupnika u svih 5 najvećih hrvatskih gradova, što predstavlja dosada najveći broj osoba koje su pristupile testiranju u jednome danu.

1200 članova u jednoj godini

U aktualnoj godini Hrvatska Mensa obilježava 25 godina postojanja, a dana 8. studenoga 2022. u Udruzi je prvi put od osnutka premašena brojka od 1200 članova u jednoj godini.

"Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojem primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju", najavljuju iz Mense.

Niže možete vidjeti primjere zadataka:

1.

2.

3.

Minimalna dobna granica za testiranje je 14 godina

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

Pročitajte više