Hrvatski dres imao je zanimljive faze. Recite nam u anketi koji je najljepši

Foto: Guliver

OVIH ste dana sigurno čitali o oduševljenju novim hrvatskim dresom koji reprezentacija nosi na Euru. Upravo je američki The Ringer hrvatski dres stavio na vrh svog popisa kao najbolji.

No hrvatski dres u počecima nije ni izbliza izgledao ovako. 

Mnogi ne znaju da je prvi službeni dres dizajnirao upravo akademski slikar - Miroslav Šutej. Karakteristika dizajna prvog službenog dresa je bio velik broj kvadratića koji su ostali prepoznatljiv simbol sve do danas, no ni jedan dres kasnije više nije imao toliko kvadratića. U narednom desetljeću dresova glavnu riječ je imao Lotto, a zanimljiva preinaka dogodila se na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. Tada su, naime, pravilni kvadratići zamijenjeni vijorećom zastavom, a ovaj dres svi pamtimo i danas jer smo upravo u njemu osvojili brončanu medalju pobijedivši Nizozemsku. 

Od 2000. godine nastupila je nova era hrvatskih dresova. Proizvodnju dresova preuzela je robna kuća Nike, a prva promjena je bila izbacivanje kragne koju su dresovi imali ranije. Premijerni dres Nikea imao je mnoštvo kockica te plave dijelove na bočnim stranama dresa.

Zatim su uslijedile zanimljive faze hrvatskog dresa, a koji vam je najljepši recite nam u anketi. 

 

Na aktualnom Euru možete vidjeti najnovije dresove hrvatske reprezentacije. Na službenoj stranici HNS-a stoji kako su unutar dresa otisnute riječi "Hrvatska" i "Vatreni" kao simboli ponosa, a potpuni izgled zaokružuju bijele hlačice i crvene čarape.

Prepustite se nogometnoj euforiji i uživajte u navijanju u najljepšem dresu prvenstva. Službeni dres hrvatske nogometne reprezentacije možete nabaviti još danas u Intersportu. Više detalja pogledajte ovdje.

Izvor: Knoll Doll

Sadržaj donosi Index u suradnji sa Intersportom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.