Hrvatski grb pao iz okvira i otkrio druga Tita iznad školske ploče

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

DRUŠTVENIM mrežama i forumima cijeli dan se širi fotografija nastala u jednoj hrvatskoj učionici. Iako nitko ne zna gdje je i kada fotka snimljena, svi se zabavljaju prizorom na kojem je iz okvira ispao hrvatski grb, a ispod njega je izvirio Josip Broz Tito.

Dobar skroz from r/croatia

S fotkom se šalio i šef HSS-a Krešo Beljak.

"Osnovna škola “Najdraži sin svih naših naroda i narodnosti”. Vjerojatno negdje u Hrvatskoj", napisao je.

Bile su neizbježne usporedbe s nedavnim samouništenjem Banksyjeve "Djevojčice s balonom", koja je ispala iz okvira u trakicama nakon što ju je uništio rezač koji je umjetnik ugradio u okvir. Mnogi su hrvatsku verziju nazvali "Brozky".

Podsjetimo, Banksyjeva "Djevojka s balonom" sama se uništila nakon što je na aukciji čekićem označeno da je prodana za nešto više od milijun funti. U tom trenutku oglasio se alarm, a slika je prošla kroz rezač umetnut unutar okvira i ostavio sve u šoku.

Nakon performansa o kojem još uvijek priča čitav svijet, vrijednost slike nastale 2006. godine se - povećala. "U izrezanom stanju, procijenili smo da je Banksyjevoj slici vrijednost porasla za minimalno 50 posto. Moguće da je njena vrijednost sad i do dva milijuna funti", rekao je za BBC Joey Syer, suosnivač stranice MyArtBroker.com, stranice koja spaja umjetnike i kupce umjetnina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.