IDEM i Let 3 nastupaju na ovogodišnjem Cinehill festivalu u Gorskom kotaru

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Cinehill, nasljednik Motovun Film Festivala, uz filmove tradicionalno donosi i koncertni program koji će ove godine obilježiti IDEM na otvorenju i Let 3 na zatvaranju festivala, koji će se od 24. do 28. srpnja održati u cijelosti u Gorskom kotaru.

Kako se ističe u najavi, IDEM, pravim imenom Antun Aleksa, je aktualna glazbena senzacija i dugogodišnji akter domaće alternativne scene, dobitnik Porina i čak triju Rock&OFF nagrada - za album godine, za Rock&OFF izvođača te za Veliki prasak godine, odnosno najboljeg novog izvođača.

Debitantskim albumom Poyy, koji je sam nazvao "bedroom indie diy post pop punk smećem", probio se na vrh svih relevantnih izbora najboljih albuma prošle godine, obilježivši time početak samostalne karijere nakon sudjelovanja u nekoliko projekata kao što su Porto Morto, Trophy Jump i Jeboton. Na Petehovac dolazi u sklopu aktualne Rock&OFF turneje.

Let 3 je već nastupao na Motovun Film Festivalu

Let 3, koji je na posljednjoj dodjeli Rock&OFF nagrade dobio tri prestižna priznanja, nakon nastupa na Eurosongu stekao je i međunarodnu reputaciju. Konstantno nastupajući diljem zemlje, Let 3 će niz sjajnih koncerata dopuniti i onim na Petehovcu posljednjeg dana festivala, najavljeno je.

Bend je već nekoliko puta svirao na Motovun Film Festivalu, a Mrle i Ivanka Mazurkijević bili su velika podrška prošlogodišnjem, prvom izdanju Cinehilla.

Igor Mirković, direktor festivala, podsjetio je da je Antun Aleksa svirao na festivalu više puta, s Jebotonom i Portom Mortom, pa im je poseban gušt pozvati ga s projektom koji je apsolutno zaludio generaciju Z i sve koji osluškuju njihov ukus.

"S Letom 3 imali smo i kompleksnijih zajedničkih projekata, a uvijek je završilo koncertom o kojem se pričalo godinama", dodao je.

Festivalski program će obogatiti još nekoliko izvođača i DJ-a, a ulaz na sva glazbena događanja je slobodan. Cinehill se održava uz potporu Primorsko-goranske županije, Turističkih zajednica Kvarnera i Gorskog kotara, Hrvatskog audiovizualnog centra te u suradnji s Gradom Delnice i Općinom Lokve.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.