Iranac bi gradio golemi zabavni park kraj Zagreba: "Nemate čim zadržati turiste"

Screenshot: RTL

IRANAC Hesam Qaydi želi napraviti veliki tematski zabavni park pored Zagreba u kojem će se voziti rollercoasterom, ali i automobilima Mate Rimca te na zabavan način učiti o Hrvatskoj. Nazvao bi ga Croland, javlja RTL.

"Zato što ovdje nema konkurencije. Ako zabavni park želite graditi blizu Rima, najveća konkurencija vam je upravo Rim. Ljudi provedu šest, sedam sati u gradu i dalje imaju što za vidjeti i raditi. A u Zagrebu? Odete u muzej, gotovi ste u sat vremena. Zagreb ima prekrasan centar grada, ali nije dovoljno veliko da zadrži turiste da prenoće ovdje", njegov je odgovor na pitanje zašto baš Hrvatska.

Kako kaže, ideju, novac i ulagače iz Irana već ima te bi park bio toliko velik da bi trebalo pet sati da se obiđe sve, vrtuljke, vožnje, aqua parkove, rollercoastere, slobodne padove i dvorce. Uzor mu je mega park u Valenciji koji bi se uskoro trebao početi graditi.

"Napravili su Ferrari verziju parka i omogućili brže vožnje s Ferrari automobilima. Zašto bismo mi išli s Ferrarijem kada imamo Rimca? Imaju najbrži električni automobil i to bi bila odlična tema za park kada bi se htjeli priključiti", kaže.

Iranski student stigao je u Hrvatsku iz Teherana 2014. Zaljubio se, završio ekonomiju i ostao. Park bi gradio između Jastrebarskog i Lučkog, a tvrdi da bi se godišnje na ulaznicama zaradilo oko pet milijuna kuna jer bi godišnje imao osam milijuna posjetitelja.

Prije nego što uopće krene u realizaciju onog što je zasad samo njegova ideja, treba dozvolu Ministarstva gospodarstva da dovede investitore iz Irana i da dobije zemlju na kojoj može graditi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.