Izložba Alexa Trochuta otvara ovogodišnji Atlantis festival, Apparat & Skate potvrdili dolazak

NAKON što je objavljeno da će na ovogodišnjem Atlantis festivalu nastupati WhoMadeWho, Shy Child, Thieves Like Us, Let3, Lollobrigida, NipplePeople, Symbol One te MistakeMistake, line-up je zaključen objavom zadnjih glazbenih gostiju Apparata & Skatea.

Počeo u techno vodama pa nastavio s ambijentalnom glazbom

Apparat (Sascha Ring) njemački je glazbenik s prebivalištem u Berlinu te jedan od suvlasnika Shitkatapult Recordsa. Karijeru je počeo u techno vodama, a kasnije počinje raditi ambijentalnu glazbu. Surađivao je s nizom drugih izvođača, poput Ellen Allien, a najpoznatija suradnja svakako mu je ona s Modeselektorom, započeta 2009. godine, kada je iznimno uspješan projekt Moderat rezultirao istoimenim hvaljenim albumom. Apparat se može pohvaliti i dobivenim priznanjem za svoj rad – Qwartz Dancefloor nagradom za elektronsku glazbu.

Domaće glazbenike predstavljaju Alkemia i Embassy 516

Nakon završene turneje s Moderatom, Apparat dolazi i u Split, no ne samostalno već u društvu svog suradnika Skatea. Skate je berlinski DJ poznat po rezidenciji u WMF-u. Dvojac će Splićanima i svim gostima festivala priuštiti višesatni futuristički back 2 back set s uključenim nizom live elemenata. Apparat i Skate već su zajedno radili tijekom 2009. godine, a odnedavno su  postali dostupni za rezervacije nastupa u ovom sastavu. Osim Apparata & Skatea, najavljene su i lokalne snage festivala. Uvod u glazbeni dio festivala ove će godine napraviti splitska Alkemia te Dubrovčani Embassy 516.

Festival otvara izložba poznatog umjetnika iz Barcelone

Atlantis festival ove će godine otvoriti izložba radova Alexa Trochuta, mladog, ali iznimno uspješnog tipografa, ilustratora i grafičkog dizajnera iz Barcelone. On će svoje radovi izložiti u Splitu u prostorijama bivše Sveučilišne knjižnice. Ulazak je besplatan, a izložba će biti prodajnog tipa. Za posjetitelje će biti otvorena od 28. srpnja u 20 sati sve do 11. kolovoza. Početkom kolovoza, 4. 8., Alexovim će se radovima pridružiti i radovi studenata UMASA, koji će u prostorijama knjižnice izložiti vlastite kreativne radove stvorene za trajanja Atlantis Festivala.

Autor jednog od najprodavanijih printeva "Lorem Ipsum"

Alex Trochut jedan je od rijetkih umjetnika koje vole i publika i kritika, a ima impresivnu listu slavnih klijenata: Nike, The Rolling Stone, Nixon, British Airways, Coca Cola, Diesel, The Guardian i Beauty Decay samo su neki od njih. Njegov je djed, Joan Tochut, još 40-ih godina dvadesetog stoljeća kreirao modularnu tipografiju nazvanu "Super-Veloz" te postao sastavni dio udžbenika i prezentacija profesora koje je Alex slušao studirajući u poznatoj španjolskoj školi grafičkog dizajna Elisavi. Nakon završetka studija i agencijskog rada odlučio se za posao freelancera i, vođen vlastitom filozofijom "više je više", napravio značajan odmak i potpuno izvrnuo ideju danas prevladavajućeg minimalizma. Upravo time osvojio je kritiku i brojne klijente. Može se pohvaliti jednim od najprodavanijih printeva na Threadlessu tj. "Lorem Ipsum" T-shirtom smještenim u ovećem broju ormara mladih Europljana. 



Festivalske ulaznice za događanje mogu se nabaviti na odabranim pretprodajnim mjestima u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Rijeci i Splitu po cijeni od 160 kuna. Na dane održavanja koncerta posjetiteljima će biti dostupne samo dnevne ulaznice po cijeni od 100kn/dan. Atlantis Festival ljetni je spoj kulture, sporta i glazbe, koji bogatim programom privlači osviještenu mladu publiku. Jedini festival ove vrste na području Dalmacije široj je publici već dobro poznat po gostovanjima bendova Zoot Woman i Ladytron proteklih godina. Prvi dan festivala rezerviran je za kulturni dio programa, dok će se dan kasnije u gradskom parku Đardin održati skateboarding natjecanje u trenutno najpopularnijoj disciplini "Lord oft he lines" koje privlači veliki broj skatera iz regije i čitave Europe. 30. i 31. srpanj dani su održavanja glazbenog djela festivala, na kojem će nastupiti 10-ak stranih i domaćih izvođača. Više informacija možete saznati na službenoj stranici festivala http://atlantisfestival.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.