John Galliano pret-a-porter kolekcijom podsjetio svijet na fantaziju

TIJEKOM pariškog tjedna mode John Galliano je za kuću Christian Dior dizajnirao Ready-to-Wear, odnosno prêt-à-porter kolekciju koja prema nekim kritičarima "nije ličila na išta, iako je ideja Puta svile bila odlična". Mada se prêt-à-porter kolekcija cijenama prilagođava nešto manje bogatoj klijenteli, John kao da ovoga puta nije znao što bi za njih odabrao, "iako su mu ideje fantastične".

Za početak, njegove kolekcije su uvijek prepune boja i živosti, dok je ova vrvjela sivilom uz poneki izlet u ružičasto ili ljubičasto. Iako je tema po kojoj je Galliano radio vrlo egzotična, inspirirana Indijom, baš kao što je bila dizajnera Nicolasa Ghesquièrea za kuću Balenciaga ranije ovog tjedna, čini se kako je ovoga puta od ideje do djela put bio predalek.

Svijet fantazije?

Galliano je u svojoj kolekciji provukao Đingis Kana, krznene neobične šešire, brokatne tunike, cipele s petama poput bodeža, i to sve kroz ideju Arapskih noći u koje je uključio odgovarajući srebrni i zlatni nakit inspiriran caricom Dragon Empress.

"Cilj moje Ready-to-Wear kolekcije je podsjetiti svijet na fantaziju", rekao je Galliano koristivši nešto jeftinije materijale za ovu fantazijom nadahnutu kolekciju, iako je kuća Dior u potpunosti imuna na sve moguće recesije i ekonomske krize.

Za neke nema recesije

No, recesija nije zaobišla samo Johna i njegov Dior, već i glumice Charlize Theron i Bondovu djevojku Evu Green koje su se na Diorovoj reviji u prvom redu pridružile čelniku Louis Vuittona te najbogatijem Francuzu Moëtu Hennessyju s kojim su čavrljale cijelu večer.

Večer je završila revijom Yohjia Yamamotoa, a danas su od velikih dizajnerskih imena na rasporedu Jeremy Scott, Jean Paul Gaultier ili Veronique Branquinho.

L.V.
Foto: JLP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.