Kate Middleton otkrila kad će se pojaviti u javnosti: "Imam i dobrih i loših dana"

Foto: Profimedia

Princeza od Walesa Kate Middleton rekla je da "dobro napreduje" nakon dijagnoze raka i da će u subotu prisustvovati događaju Trooping the Color.

To će biti njezin prvi javni nastup ove godine nakon dijagnoze raka i operacije abdomena u siječnju. U osobnoj poruci Kate je poručila da njezino liječenje još uvijek traje i da će se nastaviti još nekoliko mjeseci. "Još nisam na sigurnom", rekla je u objavi na društvenim mrežama.

Ovo je najznačajnija novost o njezinu zdravlju otkako je u ožujku objavljeno da ima rak. Kate je objavu popratila novom fotografijom, koju je snimio fotograf Matt Porteous, a prikazuje princezu u blizini njezine kuće u Windsoru.

"Kao što svatko tko prolazi kroz kemoterapiju zna, postoje dobri i loši dani. U lošim danima osjećate se slabo, umorno i morate se prepustiti odmoru, ali u dobrim danima, kada se osjećate snažnije, želite najbolje iskoristiti vrijeme. Moje liječenje je u tijeku i trajat će još nekoliko mjeseci", napisala je u objavi.

Oduševljena je ohrabrenjem i javnim porukama podrške

"U dane kada se osjećam dovoljno dobro, zadovoljstvo mi je uključiti se u školski život moje djece, provoditi vrijeme na stvarima koje mi daju energiju i pozitivnost, kao i malo raditi od kuće. Učim kako biti strpljiva, posebno s neizvjesnošću. Uzimam svaki dan onako kako dolazi, slušam svoje tijelo i dopuštam sebi ovo prijeko potrebno vrijeme za ozdravljenje", dodala je.

Inače, Trooping the Colour označava rođendansku zabavu monarha, a princeza će sudjelovati u povorci kočija sa svojom djecom i bit će u društvu obitelji i mahati s balkona Buckinghamske palače. Kate je također izrazila zahvalnost na porukama javne podrške tijekom svoje bolesti rekavši da je "oduševljena" ohrabrenjem.

"Doista je to promijenilo svijet za Williama i mene i pomoglo nam je oboma u nekim od težih vremena", stoji u njezinoj poruci. Princeza je počela raditi od kuće i očekuje da će prisustvovati nekim događanjima tijekom ljeta, ali Kensingtonska palača je naglasila da to nije potpuni povratak i da bi se planovi mogli promijeniti u kratkom roku.

Pročitajte više