Kćeri Brada Pitta nisu jedine. Ova su se djeca slavnih odrekla očevog prezimena

Foto: Profimedia/EPA

Mjesecima se kroz medije protežu priče o kćerima Angeline Jolie i Brada Pitta koje su se odrekle očevog prezimena.

Prije nekoliko tjedana američki mediji su objavili da je Vivienne Jolie prestala koristiti prezime Pitt te zadržala samo prezime svoje majke Angeline. Vivienne je kao asistentica producenta radila na mjuziklu The Outsiders, a na popisu ljudi koji su radili na projektu uočeno je da je 15-godišnjakinja zadržala samo majčino prezime. 

Osim Vivienne, očevog prezimena odrekle su se i Zahara i Shiloh. Zasad nije poznato jesu li maknule Pittovo prezime i zakonski. Odbacivanje prezimena, naime, dolazi nakon godina zategnutih odnosa između Pitta i njegove djece usred njegovog razvoda od Jolie.

>>Zašto se djeca Angeline Jolie i Brada Pitta odriču očevog prezimena?

Kćeri Angeline Jolie i Brada Pitta nisu jedine koje su se odrekle očevog prezimena. Učinila su to i druga djeca slavnih.

Vivian Jenna Wilson

Vivian Jenna Wilson je transrodna kći Elona Muska koja je u lipnju prošle godine dobila zakonsku promjenu imena i spola i prekinula je sve veze sa svojim slavnim ocem. Musk je, naime, svoju kćer opisao kao "komunisticu" koja je prekinula vezu s njim jer joj je njezina škola u Kaliforniji, koju je plaćao 50.000 dolara godišnje, isprala mozak.

I ranije je Musk krivio woke škole za tranziciju svoje kćeri i njihov narušeni odnos. "Otišla je dalje od socijalizma i postala potpuni komunist i misli da je svatko tko je bogat zao", rekao je Musk.

Willow i Jaden Smith

23-godišnja Willow i 25-godišnji Jaden, djeca Willa Smitha i Jade Pinkett-Smith, odrekli su se prezimena Smith te se predstavljaju samo imenom. Razlog tomu je, kažu, jer žele da ih se u filmskoj i glazbenoj industriji prepoznaje po njihovim postignućima, a ne po prezimenu njihovog oca.

Malia Obama

Malia (25) je kći Michelle i Baracka Obame koja se predstavlja kao Malia Ann. Prezime Obama mlada redateljica odbacila je kad je krenula u filmsku industriju. 

Suri Cruise

Kći Toma Cruisea i Katie Holmes Suri u travnju je proslavila 18. rođendan nakon kojeg se odrekla prezimena svog oca kojeg nije vidjela već 11 godina. U njujorškoj predstavi Head Over Heals se predstavila kao Suri Noelle, a očevo prezime nije ni spomenula. Kako prenosi Hello! Magazine, Noelle je srednje ime Katie Holmes. 

Tamnokosa tinejdžerica odrasla je na Manhattanu uglavnom zaštićena od svjetla reflektora sa svojom brižnom i zaštitnički nastrojenom majkom (45), daleko od Scijentološke crkve svog 60-godišnjeg oca, koji nije dio njezinog života od 2013. Glumci su se razveli godinu ranije.

U vrijeme njihova razlaza objavljeno je da je Katie odlučila raskinuti brak strahujući da će svoju kćer odgajati kao scijentologinju zbog religije kojom je Tom bio opsjednut. "Suri više ne poznaje svog oca. Nije provodila vrijeme s njim desetak godina", otkrio je izvor za Daily Mail prošle godine.

Pročitajte više