Kći Brucea Leeja odgovorila Tarantinu: Umorna sam od ovoga...

Screenshot: YouTube

NAKON što je Quentin Tarantino u podcastu kod Joea Rogana izjavio kako mu svi osim kćeri Brucea Leeja mogu popušiti, Shannon Lee odgovorila je redatelju.

"Zbilja sam jebeno umorna od bijelih muškaraca u Hollywoodu koji mi pokušavaju reći tko je bio Bruce Lee", napisala je Shannon Lee u gostujućoj kolumni u Hollywood Reporteru.

Tarantino je Roganu rekao da može razumjeti da Leejeva kći ima problema s načinom na koji ga je predstavio u hitu Bilo jednom u... Hollywoodu, no svima ostalima poručio je da mu ga mogu popušiti.

"Iako sam zahvalna što je gospodin Tarantino tako velikodušno priznao Joeu Roganu da mogu imati svoja osjećanja u vezi s njegovim prikazom mog oca, zahvalna sam i na prilici da to izrazim", napisala je Lee.

"Dosadilo mi je slušati od bijelaca u Hollywoodu da je bio arogantan i glup kad nemaju pojma i ne mogu shvatiti što je sve trebalo da bi se dobio posao u 1960-ima i 70-ima u Hollywoodu kao Kinez s nedajbože naglaskom..."

"Umorna sam od bijelih muškaraca u Hollywoodu koji njegovo samopouzdanje, strast i vještinu zamjenjuju za drskost te smatraju da je potrebno marginalizirati njega i njegov doprinos. Dosta mi je bijelih muškaraca u Hollywoodu koji smatraju previše izazovnim vjerovati da je Bruce Lee možda stvarno bio dobar u onome što je radio i možda čak znao kako to raditi bolje od njih."

A u Tarantinovom slučaju, piše Lee, on čak nije ni upoznao njezinog oca. "Zbilja mi nije bitno sviđa li vam se on ili ne... ali u interesu poštivanja drugih kultura i iskustava koja možda ne razumijete, ohrabrila bih vas da se suzdržite od daljnjeg komentiranja Brucea Leeja i preispitate utjecaj svojih riječi u svijetu koji ne treba više sukoba i manje kulturnih heroja", poručila je Tarantinu.

Pročitajte više