Kraljičino drugo dijete je 16. u redu za krunu. Kako?

Foto: EPA

PRINC William u prošli je četvrtak postao nasljednik britanskog trona. Nakon smrti Elizabete II. Charles je postao kralj, a linija nasljeđivanja se pomaknula za jedno mjesto.

William je sada prvi u redu, a slijede ga djeca George, Charlotte i Louis. Princ Harry trenutno je peti, a njegov sin Archie šesti u redu. Sedma je Harryjeva kći Lilibet. Osmi u redu za prijestolje je princ Andrew, mlađi sin kraljice Elizabete. Njega slijedi njegova kći Beatrice koja je deveta, a njezina kći Sienna deseta je u redu. Princeza Eugenie je 11., a njezin sin 12. u redu.

13. u redu za tron je najmlađi kraljičin sin Edward, a slijede ga njegova djeca na 14. i 15. mjestu.

Anne je njezino drugo dijete, ali je tek 16. u redu za krunu

16. u redu je kraljičina kći Anne, njezino drugo dijete. Princeza Anne se rodila u vrijeme kada su prednost nasljeđivanja krune imali sinovi. Tako su poziciju princeze Anne ugrozila dva mlađa brata, a potom njihova djeca i djeca njihove djece.

To pravilo je kraljica dala promijeniti u međuvremenu pa je tako princeza Charlotte ušla u povijest kao prva djevojčica u kraljevskoj obitelji čiju poziciju u redu za nasljeđivanje krune nije mogao ugroziti mlađi brat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.