Ljudi koji rade na Hitnoj podijelili najbizarnije priče s posla: "Ispali su crvi..."

Screenshot: YouTube

LIJEČNICI i medicinsko osoblje od presudne su važnosti za čovječanstvo. U to smo se uvjerili, ako ne prije, onda u ovo doba pandemije. 

Rijetko se ipak pitamo kroz kakve sve užase i tegobe oni prolaze u obavljanju svog posla pa je stoga, kako bi nam približila neke od užasa s kojima se medicinari susreću, ekipa BuzzFeeda napravila popis nekoliko najgorih situacija objavljenih na internetu. 

Te su anegdote objavljene na TikToku nakon što je medicinska sestra Jen Hamilton pitala svoje kolegice i kolege što je najgore što im se dogodilo u bolnici. 

1. "U Hitnoj često imamo pacijente koji dođu potpuno pijani. Kad puno piješ, često moraš urinirati. Išla sam provjeriti jednog pijanog pacijenta i nisam primijetila punu posudu za urin na njegovom noćnom ormariću. Džepom sam zapela za posudu i izlila litru i pol hladnog urina po sebi. Prošlo mi je kroz majicu, u grudnjak, napunilo grudnjak, prošlo kroz hlače sve do cipela... Imala sam osjećaj kao da hodam po rijeci urina."

2. "Kad vas prime na intenzivnu njegu, prvo vas okupaju od glave do pete. Kupala sam tako jednu ženu koja je imala puno nabora na koži i gadno je zaudarala. Kad sam joj podigla jedan nabor kože, našla sam ispod mrtvu žabu! 'O, pa to je Bernie. Pitala sam se gdje', rekla mi je kad sam je pitala što se tu dogodilo."

3. "Kirurški sam tehničar, onaj koji pomaže kirurgu i dodaje mu što mu treba tijekom operacije. Jedne noći imali smo hitan slučaj, pacijenta koji se osjećao napuhnuto u predjelu abdomena. Kad smo mu otvorili trbuh, vidjeli smo da je debelo crijevo ogromno, veličine novorođenčeta. Vidio sam i da se na crijevu stvaraju strije te da bi moglo puknuti. U tom se trenu to i dogodilo, crijevo je puknulo i fekalija je bilo posvuda. Po stropu, po zidovima... Bili smo u fekalijama od glave do pete."

4. "Na Hitnu je došao tip i požalio se na grčeve, začepljenost i bol na području genitalija. Skinuli su mu hlače da pogledaju, a medicinska sestra je ostala u šoku. Testisi su mu bili ugurani u anus. Odmah je pozvala liječnika koji je tipa pitao što se dogodilo. Ovaj mu je objasnio da se s prijateljem kladio u 100 dolara da će to napraviti. Također mu je rekao i da mu je prijatelj pomogao ugurati oba testisa u analni otvor."

5. "Radila sam noćnu smjenu na Hitnoj kad je došao beskućnik i požalio se da osjeća pritisak u desnom stopalu. Posjela sam ga na stol tako da mu je noga visila preko ruba stola i povukla mu čizmu. Nevjerojatan me smrad zapuhnuo u lice, a iz čizme su ispali crvi ravno meni u krilo. Zatim mu je i pola stopala palo u moje krilo." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.