Manekenke savjetuju: Ženama koje žele smršavjeti najbolje je zatvoriti usta i ne jesti

KAD JE riječ o gubitku kilograma i lijepoj liniji, ne postoji nikakva čarobna pilula, napitak ili uređaj koji će učiniti da sav višak nestane u nekoliko dana, tvrde manekenke Maja Cvjetković, Alex Grdić, Stefany Hohnjec i Petra Maroja. One su sinoć nosile reviju jedne modne kuće u Šibeniku te su svratile na CMC party dobrodošlice u Vodice gdje su se počastile zakuskom i pićem, ali u umjerenim količinama.

"Za dobru liniju zaslužni su dobri geni i puno stresa"

"Ženama koje žele smršavjeti najbolje je zatvoriti usta i ne jesti, jer nema drugog rješenja", rekla nam je Maja Cvjetković koja tvrdi da svoju vitku liniju duguje dobrim genima. "Jedem sve, veliki sam gurman i mislim da jednostavno imam dobre gene koji su zaslužni za moju liniju, a i puno se nerviram. Kad sam u stresu, jako puno jedem, ali tad mi se ništa ne prima", kaže ona. "Važna je i tjelovježba, jer se nakon nje žene bolje osjećaju pa im je lakše održavati težinu", zaključuje manekenka.

"Ne opterećujem se time"

Alex Grdić sklonija je praktičnim rješenjima. Još nam je prošlog tjedna rekla da ide na kavitaciju pomoću koje je skinula nekoliko kilograma i "stesala se" uoči ljeta te napominje kako redovito trenira. "Nisam bila na dijeti, nego sam samo krenula na tu kavitaciju i samo jedem manje količine hrane nego inače. Nikad nisam bila opterećena time, nisam jedna od onih licemjernih koja tvrdi da ima dobru liniju sama po sebi", kaže nam Alex.

"Voljela bih vidjeti razgolićenog Roberta Kurbašu"

Iako je već snimila neke golišave editorijale, uključujući i onaj za Playboy, Alex kaže kako se inače ne voli skidati te na plaži nikad nije u toplesu. "Gušt mi je skinuti se za dobar editorijal, ali inače ne. Na plaži je sve puno žena u toplesu pa svi bulje i nije mi to baš nešto", tvrdi ona. Voljela bi češće vidjeti golišave editorijale s muškarcima, no smatra da to nije za svakog. "Sve muškarce koje sam željela vidjeti razgolićene sam vidjela, od Ronalda do Beckhama, ali rijetki naši muškarci bi to znali isfurati. Po mojem mišljenju, možda bi Robert Kurbaša mogao snimiti zanimljiv golišavi editorijal. On je jedan od onih glumaca koji bi to znali izvesti, jer danas golotinje ima na svim programima pa treba zaista biti sposoban to izvesti da bude drugačije i zanimljivo", zaključuje manekenka.

"Kad sam mirna, sretna i zadovoljna u životu onda jedem, kad nisam onda mršavim"

Stefany Hohnjec tvrdi da je tajna dobre linije u redovitoj tjelovježbi. "Uvijek sam se bavila sportom i onda ti ostane ta građa, mišići i ostalo. I ti se debljaš ili mršaviš, ali to ostaje. U zadnje vrijeme, nažalost, nemam baš vremena za tjelovježbu", kaže nam. Preko ljeta jede voće, povrće i ribu, ali kaže da trenutno manje pazi na prehranu. "Kad sam mirna, sretna i zadovoljna u životu, onda jedem, kad nisam, onda mršavim. Kao što se može vidjeti, trenutno mi je jako lijepo u životu", kaže Stefany uz smijeh.

"Moja linija nije uvjetovana mojom prehranom niti mojom tjelovježbom, nego je to uvjetovano drugim poremećajima u mom tijelu"

Petra Maroja svoje kilograme nije skinula tjelovježbom, poput svoje kolegice Stefany, nego nam je priznala da su njene oscilacije u težini uzrokovane zdravstvenim problemima. "Moja linija nije uvjetovana mojom prehranom niti mojom tjelovježbom, nego je to uvjetovano drugim poremećajima u mom tijelu o kojima ne bih sad govorila", tvrdi manekenka. "Moja linija koju vraćam je rezultat terapije koju pijem, jer se radi o zdravstvenim problemima", rekla nam je Petra. Ona kaže kako umjesto vježbanja preferira šetnje sa svojim psom. "Tako najčešće provodim svoje slobodno vrijeme. Što se tiče prehrane, s obzirom na to da sam s mora, najviše volim ribu i povrće, uglavnom tipičnu mediteransku prehranu", kaže Petra Maroja koja je u posljednjih nekoliko mjeseci vidno smršavjela te povremeno nosi revije za prijatelje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.