Marija Šerifović nakon tri godine opet u Zagrebu: Vežu me lijepi trenuci za taj grad

Foto: Press

NAKON pune tri godine Marija Šerifović ovog vikenda nastupa u Zagrebu, točnije u Hali. Povodom velikog koncerta razgovarali smo s njom.

"Već sam u procesu priprema. Prije Zagreba održat ću veliki koncert u Banja Luci. Što se tiče ovih tehničkih stvari, uglavnom je sve spremno. Kada je atmosfera u pitanju, vjerujte mi da se publika može pripremiti za neviđeno dobar koncert s obzirom na to da nisam pjevala jako dugo. Zagreb je grad kojem se uvijek rado vraćam. Pored divnih koncerata, za Zagreb me veže mnogo lijepih trenutaka, ali i prijatelja i kolega", govori za Index pjevačica koja se tijekom karantene posvetila i snimanju vlogova za YouTube te u tome postala veoma uspješna.

"Sve je spontano i uvijek gledam da snimam situacije koje čine svakodnevni život. Mislim i da je to suština, jer namjera ovih vlogova jest da me publika upozna iz drugog kuta. Snimanja nikada nisu izrežirana, sve je slučajnost", objašnjava i dodaje da su joj najgledanija videa uvijek ona s nekog od njenih putovanja.

"Volim razgovarati s Ninom, Tonijem..."

Marija ne krije koliko voli nastupati u Hrvatskoj, ali i koliko voli hrvatsku glazbu. Omiljeni pjevač joj je Oliver Dragojević, a upitali smo je postoji li plan za suradnju s nekim od hrvatskih glazbenika.

"Pored toga što ih volim slušati, često volim razgovarati s Ninom, Tonijem… O duetu nije bilo spomena, ali ako se dogodi nekada dobra pjesma, zašto ne", kaže. Kada se radi o njenoj glazbi, često ističe i da njoj najdraže pjesme nisu one koje su najbolje prošle kod publike. Iznenadi li je nekad reakcija obožavatelja na neku pjesmu?

"Uglavnom se to odnosi na pjesme s prvih albuma. Stoji svakako da neke od pjesama nisu koncertne pjesme i svakako ne bi bile toliko atraktivne za izvedbu. Vjerujem da sam uspjela pronaći ukus publike kada je moja glazba u pitanju pa oni već znaju što mogu očekivati od mene. Samim tim nemam nekih iznenađujućih reakcija", smije se.

"Svakome bih poželjela pobjedu na Eurosongu"

Marija je jedna od najuspješnijih balkanskih glazbenica na Eurosongu. Srbija je ovog vikenda izabrala svoju predstavnicu, Hrvatska je nešto ranije odlučila da ove godine šalje Miju Dimšić... Upitali smo je kakav je danas njen stav o tom natjecanju.

"Eurosong je ozbiljna glazbena manifestacija. Sigurno jedan od najozbiljnijih audiovizualnih festivala. Veliko iskustvo za mene i osobno za mene velika prekretnica. Svakome bih poželjela pobjedu na Eurosongu", kaže. O ponovnoj prijavi ne razmišlja, ali kaže - nikad ne reci nikad.

"Svoje sam na ovom festivalu uradila pa nemam ambiciju da ponovo prolazim sve, ali realno nikad se i ne zna, zato ne želim da kažem nikada", kaže.

"Rasprave o trapu i folku nas vraćaju unazad"

Jedna je od najizravnijih javnih osoba u regiji te se ne ustručava javno prokomentirati stanje na estradi, ali i rad svojih kolega. Za Index je prokomentirala konstantnu borbu Hrvata s činjenicom da na domaćem YouTube trendingu vlada srpski trap i folk.

"Pratila sam nedavno nekolicinu tekstova na tu temu. Mislim da nas ova tema interpretirana upravo na ovaj način vraća unazad. Mislila sam da smo svi shvatili da sve ima svoju publiku i da za svakog ima mjesta. Ja ono što mi smeta niti registriram niti komentiram, jednostavno se ne vraćam na to. Neka svatko sluša ono što mu prija i što ga ne ugrožava", zaključila je.

Pročitajte više