Mate Janković: Ovo jelo izgleda kao bara, a ima boju po namakanju čarapa

Foto: Press

U POKUŠAJU da spoje nespojivo, kuhari amateri podbacili su u pripremi jela i počastili žiri još jednim nizom neuspjelih jela.

U utorak navečer jedan od najomraženijih zadataka rezultirao je blagom stravom na tanjurima. Tomislav Špiček, Mateja Domitrović Sabo i Mate Janković prvi put probali su odojka s tjesteninom i šparogama, koji su im servirale najveće klasičarke – Barica i Ružica te aldente luk – novi izum Ćaleta i Žutog. Osim toga, najeli su se, po tko zna koji put, sirovog krumpira i bezukusnih variva.

"Vi ste nam dali vodu od suhog mesa? Zato to ima boju po namakanju čarapa, a vizualno izgleda kao bara!", začuđeno je izjavio Mate koji nije mogao vjerovati da su si Loreta i Ivana dopustile takav propust i servirale prosječno loše varivo od suhog mesa i bulgura. Uz to, servirale su i presuhe kanelone, kojima je nedostajalo, ne biste vjerovali, vrhnja.

"Pogriješile smo, ali ljudi smo i griješimo! Treba znati kada im što paše, a kada ne paše. U nekim jelima ne treba biti puno vrhnja, a danas smo ga očito trebale više staviti", kazala je Loreta, svjesna da su današnjih 10 bodova dobile isključivo zbog kakvih-takvih kanelona, a ne zbog juhe koja je zaslužila, kako priznaje, čistu nulu.

Za razliku od simpatičnih Zadranki, koje su danas servirale najgora jela, ona najbolja došla su pred žiri od Nikoline i Otta.

Mateja, Tomek i Mate pohvalili su ih za hrabrost što su uzeli meso boškarina, poznatog istarskog goveda, te su od njega pripremili ukusno pečeno jelo. Zbog toga su zaradili najveće ocjene u cijelom danu – tri osmice! S ukupnih 26 bodova ovaj je mladi par ušao u vodstvo na bodovnoj ljestvici.

Hoće li se sutra kandidati napokon malo trgnuti i pripremiti bolja jela kako bi na kuhačama vidjeli više osmica, devetki i desetki, a ne samo trojke, četvorke i petice, gledatelji će saznati u novoj epizodi showa Tri, dva, jedan – kuhaj!.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.