Misice su 90-ih bile zvijezde: Jedna se udala za Todorića, drugoj uzeli titulu

Instagram

KADA bi vas netko pitao da imenujete barem jednu Miss Hrvatske posjednjih deset godina, vjerujemo da bi to išlo jako teško. Izbor za Miss Hrvatske postao je marginalan događaj, a hrvatske predstavnice godinama nisu napravile uspjeh na svjetskom izboru. To je dokazao i sinoćnji izbor za Miss, koji se održao u Čakovcu u tajnosti, a čiju snimku će gledatelji HRT-a večeras gledati kao izravan prijenos.

>>>Skandal na izboru Miss Hrvatske: Održali ga u tajnosti i sakrivaju pobjednicu<<<

>>>Evo tko je nova Miss Hrvatske koju skrivaju od javnosti<<<

Ekspanzija izbora ljepote posljednjih dvadesetak godina učinila je da je misica mnogo, a nitko ih ne zna. Devedesetih je to bila potpuno drugačija priča.

Izbor za Miss Hrvatske prvi put se održao 1992. godine, kada je pobijedila Elena Šuran. Naslijedila ju je prva poznata Miss, Fani Čapalija 1993. godine.

Fani će vječno ostati upamćena po legendarnoj rečenici "It's OK", koju je ponudila kad se zbunila na pitanje članice žirija o kupaćim kostimima. Fani je na tronu misice naslijedila Branka Bebić, koju mnogi smatraju najljepšom hrvatskom misicom.

Branka je nakon izbora postala zvijezda, a Sandi Cenov ju je zaprosio pjesmom "Žena budi mi ti". Srca su se rastapala...

Anica Martinović je 1995. godine postala prva pratilja Miss svijeta. Nakon izbora uplovila je u manekenske vode iz kojih je isplovila čim se udala za nogometaša Roberta Kovača. Danas je majka troje djece.

1996. godine Vanja Rupena postala je najljepša Hrvatica. Nakon izbora Vanja je izgradila veliku manekensku karijeru.

Martina Novosel 1997. godine na svjetskom izboru je prošla neprimjetno, ali je nakon izbora za Miss pronašla ljubav svog života. Ante Todorić, sin Ivice Todorića, bacio je oko na misicu i odlučio je osvojiti. U to vrijeme naglašavala je svoje skromno i pošteno porijeklo, no nakon zaljubljivanja u Antu Todorića nije trebalo dugo da postane jedna od najbogatijih Hrvatica. Par se vjenčao u tadašnjem hotelu Opera u Zagrebu pred 300-tinjak uzvanika, a zabavljali su ih Jasmin Stavros, Jole i Kužiš stari moj. Nakon udaje posvetila se odgoju djece, Eme, Lucije te sina Ivice. Razveli su se prošle godine, u jeku afere Agrokor.

Najveći skandal izbora za Miss Hrvatske dogodio se 1998. godine, kada je na izboru pobijedila Lejla Šehović. Nakon što su Lejli predali krunu, žiri se predomislio te objavio da je došlo do pogreške u brojanju bodova, te da je prava Miss zapravo Ivana Petković. Lejla Šehović (danas Filipović) sutradan je održala konferenciju za novinare na kojoj je ustvrdila da joj titulu žele oduzeti zbog vjeroispovijesti, te najavila da će tužiti direkciju izbora. Odbila je predati krunu, te je najzad odlučeno da ide na svjetski izbor, dok su Ivanu Petković poslali sljedeće godine. Tako se 1999. godine izbor nije ni održavao.

Novo tisućljeće počelo je gušiti popularnost izbora za Miss Hrvatske. Posljednjih 18 misica nisu uživale ni približnu popularnost kao njihove prethodnice, a što je vrijeme odmicalo popularnost izbora je padala. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.