Mladi Hrvat u Tanzaniji brine o siromašnoj djeci, skupio je i novac za gradnju škole

Foto: Facebook

MLADI Hvaranin Romano Malečić živi u Tanzaniji, gdje se već šest mjeseci brine o siromašnoj djeci. Za RTL Direkt ispričao je kako ih uči matematiku i engleski, a preko crowdfundinga skupio je novac za izgradnju nove škole.

"Prvobitni plan je bio da ovdje ostanem dva mjeseca, međutim prošlo je laganih šest. Još uvijek sam tu, još uvijek sam u Tanzaniji. Oprosti, mama", rekao je 20-godišnji Romano.

Unazad šest mjeseci volontirao je u tri različite organizacije. Prvo je volontirao u školi gdje je podučavao engleski jezik, a onda je prikupljao donacije za izgradnju nove škole.

"Ovom prilikom se želim zahvaliti svima koji su uplatili jer skupljeno je i više nego dovoljno. Škola se gradi", ispričao je.

Volontirao je i u sirotištu te u najvećem gradu Tanzanije, Dar-es-Salaamu. Tamo je radio s djecom s poteškoćama u razvoju. 

Iz Hrvatske mu, kaže, nedostaje majčina hrana jer se u Tanzaniji prehrana svodi na ugljikohidrate. Bilo mu se teško naviknuti i na pozornost koju je dobivao, a otkrio je i kakav je život tamo. 

"Budući da mi živimo u opasnom dijelu grada Arushe, poslije devet sati kada padne mrak ne možemo izlaziti iz kuće. Nije sigurno za lokalne ljude, a kamoli za mene kao bijelca", rekao je Hvaranin. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.