Na današnji dan prije 47 godina premijerno je prikazan najbolji hrvatski film svih vremena

Screenshot: Youtube

NAJPOZNATIJI hrvatski film "Tko pjeva zlo ne misli" redatelja Kreše Golika premijerno je prikazan 20. listopada 1970.

Priča o zgodama i nezgodama zagrebačke obitelji Šafranek već punih 47 godina uveseljava publiku. Radnju pratimo kroz oči šestogodišnjeg Perice, sina lijepe domaćice Ane i njenog supruga Franje koji žive u slikovitom gornjogradskom susjedstvu tridesetih godina.

VELIKA INDEX ANKETA Izaberite najbolji hrvatski film svih vremena

Nevolje počinju kad na obiteljskom izletu gospođa Ana upozna šarmantnog gospodina Fulira koji ju odmah počne besramno zavoditi, a njen suprug Franjo koji više pozornosti pridaje piću nego svojoj lijepoj ženi to u prvi mah ne primjećuje već s Fulirom započinje prijateljski odnos. Njegov tajni plan da spoji Fulira s Minom, neudanom sestrom svoje žene, ipak ne prolazi kako se nadao.

Film je snimljen prema romanu "Iz dnevnika malog Perice" autora Vjekoslava Majera, a izvrsna glumačka postava koja je utjelovila ove neobične likove odmah je osvojila srca publike. U filmu su igrali Franjo Majetić, Mirjana Bohanec, Mia Oremović i nezaboravni Relja Bašić kojem je uloga gospodina Fulira obilježila cijelu karijeru.

Koketnu Anu u "Tko pjeva zlo ne misli" trebala je glumiti druga glumica, iznenadit će vas koja

"Tko pjeva zlo ne misli" proglašen je najboljim hrvatskim filmom svih vremena, a njegov podnaslov "ljubavna komedija s pjevanjem" opravdava korištenje popularnih ljubavnih šlagera koji teško da vam neće ostati u uhu.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.