Na ovom dalmatinskom otoku nema ni hotela ni apartmana, a zovu ga tirkiznim rajem

Foto: Shutterstock

AKO se ovog ljeta nađete u Veloj Luci na Korčuli, obavezno posjetite otok Proizd, koji se nalazi u blizini. Rajske plaže na kojima gotovo nikada nema gužve su razlog zbog kojeg ćete se uvijek vraćati na ovo prelijepo mjesto.

Proizd se nalazi u blizini Vele Luke te je savršen izbor za neki jednodnevni izlet. Otočić je to nevjerojatne ljepote i čistog, tirkiznog mora koji je udaljen svega dvadesetak minuta vožnje iz Vele Luke iz koje put Proizda možete dogovoriti vožnju taksi-brodom.

Otok Proizd proglašen je 2007. godine plažom godine hrvatskog Jadrana, a svake godine među najbolje destinacije svrstavaju ga vodeći svjetski časopisi i portali poput The New York Timesa, Daily Telegrapha i Trip Advisora.

Na otočiću nema hotela ni apartmana, a ima 4 prekrasne šljunčane plaže do kojih vas vode romantične staze kroz borovu šumu. Sve nijanse tirkiza naći ćete na ovom otoku koji je zbog bistrine mora idealno mjesto za one koji žele istraživati podmorje. Bjelina oblutaka i glatkih strmih stijena zasljepljuje, a ljepota njegovih plaža ostavlja bez daha.

Pročitajte više