Najbogatiji monarh svijeta umire, a naslijedit će ga tip koji je svojoj pudlici dao čin generala

Foto: Guliver Image/Getty Images/YouTube

SLUŽBENE vlasti Tajlanda obavijestile su javnost da stanje 88-godišnjeg kralja Bhumibola Adulyadeja, koji boluje od Parkinsonove bolesti, nije stabilno.

Teško bolesni kralj je već krenuo s hemodijalizom što znači da su mu otkazali bubrezi. Iako to nije službeno potvrđeno, nagađa se da je najbogatiji monarh svijeta, čije se bogatstvo procjenjuje na 30 milijardi dolara, na samrti.

U javnost je pušteno već nekoliko priopćenja o njegovu zdravstvenom stanju, zbog čega mnogi nagađaju da vlasti pripremaju narod na njegova nasljednika, 63-godišnjeg princa Mahu Vajiralongkorna.

Princ Maha živi veoma ekstravagantnim načinom života te troši ogromne količine novca, što veoma brine tajlandsku javnost. Maha se na službenom putovanju u Munchenu, u srpnju ove godine pojavio prekriven naljepnicama u obliku tetovaža, u bijelom crop topu te okružen s čak 30 zaštitara. 

S njim je tada bila i njegova najnovija ljubavnica Suthida, kako je prenio Bild.

Nasljednik iz ruku nikada ne ispušta svoju pudlicu Foo Foo kojoj je dao čin generala zračnih snaga. Tajlandsku javnost su prije nekoliko godina šokirale snimke s proslave rođendana pudlice na kojemu se njegova treća supruga Srirasmi pojavila samo u tangama te jela iz pseće posude za hranu.

Iako se dugo nagađalo da će kralj učiniti sve da spriječi da kruna dođe u ruke njegova jedinog sina, izgleda da zbog svog zdravstvenog stanja to ipak nije uspio učiniti pa su Tajlanđani u strahu od toga što ih čeka ako na tron sjedne neobični princ.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.