Nebojša Glogovac svoju je filmsku karijeru počeo u filmu o ratu u Vukovaru

Screenshot: YouTube

NEBOJŠA Glogovac jutros je umro u 49. godini života. Srpska glumačka i javna scena se s nevjericom oprašta od kolege koji je bio sjajan u svim aspektima filmske i televizijske umjetnosti. Glogovac se na filmu prvi put pojavio u ratnoj drami Bore Draškovića "Vukovar, jedna priča" 1994. godine. 

Već sljedeće godine dobio je glavnu ulogu u filmu "Ubistvo s predumišljajem" i za istu dobio nagradu Car Konstantin na filmskom festivalu u Nišu.

Za života je odigrao preko pedeset filmskih i televizijskih uloga. Jedan od najpoznatijih filmova u kojima je igrao bio je "Kad porastem bit ću kengur" iz 2004. godine. Kengur je jedan od najpoznatijih i najgledanijih srpskih filmova.

Glogovac je igrao i teške drame i urnebesne komedije. Nezaboravna je i njegova uloga u seriji Lud, zbunjen normalan gdje je glumio razbojnika Grdobu. Epizode serije s Nebojšom su među najgledanijima na YouTubeu.

2013. godine Glogovac je dobio posebno priznanje Sun Dance Festivala za ulogu u filmu "Krugovi" koji je sniman u njegovom rodnom trebinju, a u filmu je Nebojša Glogovac glumio - Nebojšu.

Igrao je i u hrvatskom filmu "Kenjac", 2009. godine s Natašom Janjić.

Gledajući biografiju Nebojše Glogovca, mnogima se čini da je pred sam kraj života igrao najveće i najbolje uloge. 2016. godina bila je posljednja godina njegovog aktivnog rada. Te godine je snimio film "Ustav republike Hrvatske" i seriju "Ubice moga oca" koja je u Srbiji postala hit.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.