Nina o Eurosongu: Bit će to kao kvalifikacije nogometne repke, samo što sam ja i izbornik i strijelac

NAKON što nas je HRT sinoć obavijestio tko će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu 2012. te potpuno zaobišao glas javnosti, izjavom se oglasila i pobjednica Nina Badrić: "Nakon dugo godina nesudjelovanja na ovakvim manifestacijama konačno sam prihvatila direktan poziv HRT-a sa velikim zadovoljstvom. Osjećam da imam kvalitetnu pjesmu u koju vjerujem i da je ovo trenutak u kojem su se poklopile zvijezde i nebo. I HRT i ja dat ćemo sve od sebe da na najbolji mogući način predstavimo Hrvatsku na predstojećem Eurosongu".

Nina ne podcjenjuje utrku kojoj je finale u glavnom azerbajdžanskom gradu Bakuu, gdje se ove godine održava manifestacija: "Imamo težak put kvalifikacija. Otprilike kao nogometna repka, samo što sam ja i izbornik i strijelac", uz smijeh je komentirala Nina i nastavila: "Najprije moramo proći polufinalno natjecanje koje Hrvatska nije prošla posljednjih nekoliko godina, a onda ćemo razmišljati kako dalje. Ovo je za mene i čast i izazov, a mislim da je najvažnije biti svoj i imati kvalitetnu pjesmu. Radujem se svemu ovome i daj Bože da nas posluži ove godine i malo sreće".

"Nije bilo dvojbe između Jelene Rozge i Nine Badrić"



Upitali smo urednicu Zabavnog programa HTV-a Elizabeth Homsi o kriteriju odabira izvođača za Eurosong: "Nije bilo dvojbe između Jelene Rozge i Nine Badrić,to su slobodne interpretacije. Nina je jedina koja je dobila moj direktan poziv i to zbog svoje impresivne glazbene biografije. Ovo se nije dogodilo preko noći, o svemu se pomno razmišljalo. Moja urednička želja bila je da za 20. Doru napravimo zaokret i izbjegnemo sve što smo do sad radili. Birao je i žiri i publika, birali smo direktno autore, ali nismo direktno izvođače. Tu sam ideju uskladila sa svojim programskim vijećem, glavnim urednikom i kod njih dobila podršku. To se odvijalo par mjeseci i nadam se da će Dora konačno dobiti natrag svoj pozitivan sjaj".

Homsi kaže da nije bilo kalkulacija da će bez glasača Hrvatska bolje proći na Eurosongu: "Ne bojim se reakcije glasača, treba zauzeti stav oko onoga što želiš, u kojem smjeru želiš i u tom smjeru ići dalje. Ne želimo zakinuti publiku. Taj polufinalni petak publika će gledati retrospektivu Dore, 19 prošlih pobjednika i glasači će birati njima najdražu, svoj grand prix. Na taj ćemo način uključiti publiku. U subotu će biti show sa Ninom kad ćemo predstaviti pobjedničku pjesmu. U odabiru pjesme za Eurosong publika također neće imati glas", potvrdila je Homsi da publika ove godine nema nikakve veze s odabirom za Eurosong te ostavila sve opcije otvorene za sljedeću godinu: "Vidjet ćemo kako će biti sljedeće godine".

S obzirom da je Nina govorila o jednoj "kvalitetnoj pjesmi u koju vjeruje", pitali smo Homsi je li pjesma možda već odabrana: "Istina je da imamo pjesmu u koju vjerujemo, imam ih dvije na stolu. Odabrat ćemo emotivniju. Nina je kvalitetan vokal, imamo sreće što možemo birati između dvije dobre pjesme. Konačnu odluku ćemo uskoro donijeti i predstaviti pjesmu na Dori". Na upit je li Nina autorica jedne ili obje pjesme, Homsi je odgovorila: "Nije to sad bitno, Nina je u svakom slučaju jedan od autora".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.