Nogometaši se pridružili kampanji protiv raka dojke, nosit će ružičaste vezice na kopačkama

"IGRAMO ZA ŽIVOT! IGRAMO ZA NJIH!" naziv je edukativno-humanitarne kampanje koju povodom međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke pokreću Hrvatska Udruga Nogometni Sindikat te Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja "Sve za nju". Tako će nogometaši diljem Hrvatske tijekom ligaških utakmica od petka 28. listopada do nedjelje 30. listopada na svojim kopačkama imati vezice u simboličnoj, ružičastoj boji.

"Rak dojke može se desiti svakom pa tako i našim najbližima, a postoje načini kako se ova bolest može na vrijeme otkriti te pravilno i kvalitetno liječiti. Ovo je najmanji način kako možemo pomoći našim prijateljicama, sestrama, majkama, ženama te partnericama, i ponosan sam na činjenicu da se akciji odazvala većina hrvatskih prvoligaških nogometnih klubova i igrača!", izjavio je Dario Šimić, predsjednik Hrvatske udruge nogometni sindikat, dok je glavni tajnik Mario Jurić napomenuo: "Hrvatski nogometaši ovime još jednom žele pokazati da sport nije samo igra već da može imati i vrlo važnu ulogu u stvaranju svijesti kod ljudi oko određenog problema, u ovom konkretnom slučaju to je rak dojke. Ako i samo jedna osoba na pojedinoj utakmici shvati našu poruku i prenese je svojim poznanicima i prijateljima mi smo učinili veliku stvar".

Rak dojke je najčešći zloćudni tumor u žena u svijetu. Broj oboljelih žena raste s dobi i prema podacima Registra za rak Hrvatske (Hrvatski zavod za javno zdravstvo) godišnje u Hrvatskoj od raka dojke obolijeva oko 2.500 žena. Rak dojke je i najčešći uzrok smrti od raka žena u Hrvatskoj, od kojeg godišnje umire preko 900 žena.

No, rak dojke nije jedini oblik raka koji pogađa brojne žene. Pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića će se 7. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održati veliki humanitarni koncert "Moj je život moja pjesma" na kojem će četiri sjajne glazbenice iz regije - Nina Badrić, Karolina Gočeva, Maya Sar i Aleksandra Radović zajedničkim snagama doprinijeti podizanju svijesti žena o prevenciji raka grlića maternice. Ovaj humanitarni projekt nakon Zagreba nastavlja svoj put dalje, u sve četiri regije, gdje će se na svakom od njih skupljati sredstva koja će biti donirana za liječenje te opake bolesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.