Nogometašice iz Afganistana stigle u Veliku Britaniju, let im platila Kardashianka

Foto: AP

AFGANISTANSKI ženski nogometni tim u rasponu od 13 do 19 godina sinoć je stigao u Veliku Britaniju, što je bio dio velikih spasilačkih napora koji su započeli nakon što su talibani preuzeli vlast, prenosi BBC. 

U akciji je sudjelovao velik broj ljudi, od sportaša i filantropa do hasidskih rabina. Njihov let je unajmila židovska humanitarna organizacija, a platila ga je Kim Kardashian West. 

Uz Kim Kardashian, djevojkama je pomogao i predsjednik nogometnog kluba Leeds United Andrea Radrizzani. 

"Danas je napisano prvo poglavlje! Kad sam primio poziv s molbom za pomoć za spašavanje mladog tima iz Afganistana, nisam znao odakle početi. Danas su sletjele u Veliku Britaniju. Ponosan sam što sam dio tima koji je ovo učinio stvarnim. Nadamo se da će jednog dana igrati u Leedsu", napisao je Radrizzani na Twitteru. 

Situaciju je komentirala i Khalida Popal, bivša menadžerica afganistanske ženske reprezentacije koja je sudjelovala u njihovom spašavanju. 

"Misija je izvršena. Jako sam sretna i ponosna na ove djevojke. Bile su traumatizirane. Prošle su kroz toliko toga i uspjele ostati jake. Sada mogu započeti novi život", rekla je Khalida Popal za BBC. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.