Novi trend generacije Z: Žene izlaze samo s muškarcima koji su obavili vazektomiju

Screenshot: TikTok

Žene generacije Z traže visoke, zgodne i - ošišane muškarce, ali pritom ne misle na kosu. Dok lista aplikacije za spojeve kao što su Tinder i Hinge, Quinn Finite, 25-godišnja influencerica, traži tipa s nečim posebnim. A u slučaju ove brinete to "nešto" je  - vazektomija.

"Volim muškarce koji su obavili vazektomiju", izjavila je kanadska influencerica za NY Post. "Zovem ih 'vazekt-slatkiši'." U listopadu 2020. obećala je samoj sebi da će izlaziti samo s muškarcima koji su bili podvrgnuti operativnom zahvatu nakon kojeg više ne mogu začeti dijete.

@eatmyquinnards

not wanting one?? In this economy????

♬ original sound - ClubHouseVideos

Za one koji ne znaju, vazektomija je oblik muške kontracepcije. Radi se o medicinskom postupku u kojem se podvezuju sjemenovodi te se tako blokira izlazak spermija iz mošnji. Sjemenovodi se presijecaju i podvezuju na obje strane.

Influencerica je otvoreno na društvenim mrežama, na kojima je prikupila više od 368.000 pratitelja, otkrila svoj ukus za udvarače, napominjući da momci koji nisu otišli pod nož automatski nemaju šanse kod nje. Kaže da joj je cilj smanjiti globalnu populaciju.

Porast potražnje muškaraca za vazektomijom

"Ne planiram nikad imati djecu", objasnila je Finite. "Nikad me to nije ni privlačilo. Neću ih ni imati zahvaljujući vazektomiji." No, srećom za Finite, kao i za ostale žene koje dijele njezin stav, čini se da muškarcima generacije Z i milenijalcima to uopće ne predstavlja problem.

Urolog Alex Shteynshlyuger iz New Yorka rekao je da su pozivi za vazektomiju mlađih muškaraca porasli za više od 500% u njegovoj ordinaciji u Midtownu. A nagli porast potražnje nije tu stao.

@ggsnorman Just got a Vasectomy at 23, ask me questions 🙋 #vasectomy #storytime #bloodhunt #gameplay #story ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Zapravo, studija o trendovima vazektomije iz lipnja 2023. koju su proveli istraživači sa Sveučilišta u Chicagu otkrila je da je nedavni porast stope vazektomije bio najizraženiji među muškarcima bez djece, muškarcima s partnericama starijim od 35 godina, samcima i muškarcima između od 18 do 24 godine.

Istraživanje iz veljače 2023. koju su vodili istraživači s Urological and Kidney Institutea klinike Cleveland također je otkrilo da muškarci mlađi od 30 godina, kao i muškarci bez djece, znatno češće traže konzultacije za vazektomiju.

Ljudi objavljuju snimke svojih vazektomija

Analitičari su porast interesa pripisali odluci Vrhovnog suda SAD-a iz lipnja 2022. kojom se poništava odluka Roe protiv Wadea - savezna presuda koja je nekoć štitila prava na pobačaj.

"Došlo je do značajnog porasta muškaraca bez djece koji su obavili vazektomiju nakon presude", stoji u studiji. "Pretpostavljamo da i samci i muškarci u partnerskim odnosima koji su odlučili da neće imati daljnje potomstvo osjećaju da je potrebno uzeti reproduktivnu autonomiju u svoje ruke."

@katieclark.co Closing the baby factory today 🫣#vasectomy #familyplanning #familythings #momsoftiktok #husbandsoftiktok #married #wife #momanddad #momof2 #parents #momofboys #boymom #parentsoftiktok ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Odmah nakon presude, izvješće stranice Innerbody Research zabilježilo je porast od 99% u broju dnevnih internetskih pretraga za vazektomije. Podaci su također otkrili da su se pretraživanja za "je li vazektomija reverzibilna" i "koliko košta vazektomija" povećala za 250%.

@avamontelena ✂️ ❤️ @Tylor with an O #vasectomy #fyp #birthcontrol #nokids ♬ Sensual Seduction - Snoop Dogg

Na društvenim su mrežama odvažni hipsteri čak počeli dijeliti snimke svojih zahvata. Glasnogovornik Tindera rekao je za The New York Times da je spominjanje izraza "vazektomija" na profilima za spojeve poraslo više od pet puta 2022. u usporedbi s 2021.

"Rez čini muškarce privlačnima"

I dame sa sklonostima prema "rezanim" tipovima, kao što je Finite, ne mogu biti zadovoljnije. "Prvo sam mislila da ću zbog svoje odluke imati puno manje izbora muškaraca za spojeve. Ali puno je solo tipova kojima ne smetaju moje preferencije", otkrila je.

Cheyanne Rollins, druga influencerica koja je u lipnju 2022. uvela pravilo "samo muškarci s vazektomijom dolaze u obzir", kaže da je to uvjet koji je postavila zbog vlastitog zdravlja.

@moniquecheyanne Im just sayin this is crazy #fyp#trending#roevwade #datingnowadays #datingapps #generationgoingdownhill ♬ original sound - Kervo.dolo

"Nije pošteno da žene moraju proći kroz toliko toga kako bi spriječile trudnoću jer postoji toliko negativnih nuspojava kontracepcija. Kada sam uzimala pilule, dobila sam cistu na dojci i jako sam se udebljala. Vazektomija je samo jednostavan rez, ništa drugo", poručila je.

I ona, poput Finite, smatra da rez čini muškarce seksepilnijima. "Čovjek s rezom je jako privlačan", istaknula je Rollins. "On preuzima odgovornost i ne oplođuje žene bezobzirno - to je jako privlačno."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.