Održano kraljevsko vjenčanje u Rusiji nakon 120 godina, oženio se potomak Romanovih

Foto: Anton Vaganov/Reuters

VOJVODA Georgij Mihajlovič Romanov oženio se svojom dugogodišnjom zaručnicom Rebeccom Bettarini, prenosi Daily Mail.

To je prvo vjenčanje potomaka ruske kraljevske obitelji nakon 120 godina, a održano je u katedrali sv. Isaka u Sankt Peterburgu.

"Ovo je bilo prvo mjesto u Rusiji u koje smo se vratili i jako je blisko mojoj obitelji", ispričao je Georgij prije svadbe za ruske medije. 

Strani mediji prenose da je vjenčanje okupilo brojne uzvanike, uključujući predstavnike 20 dinastija iz cijeloga svijeta. Tradicionalna carska ceremonija traje dva dana, a za gozbu je odgovoran Jevgenij Prigožin, poznat i kao Putinov kuhar. 

Na drugi dan vjenčanja, koji će se održati u subotu, pozvano je 700 gostiju u palaču Konstantinovski na ručak, nastupe uživo i aukciju. Večer će završiti koncertom u sklopu otvaranja Ruskog carskog glazbenog društva.

Inače, Georgij Mihajlovič je sin princeze Marije Vladimirovne, koja je na čelu Carske kuće Romanov, i njezina muža, velikog vojvode Mihaila Pavloviča, a njegova odabranica Rebecca je kći talijanskog diplomata iz plemićke obitelji. Prema ruskoj tradiciji, prihvatila je pravoslavlje i dobila ime Victoria Romanovna.

Par se najprije vjenčao na građanskoj ceremoniji u Moskvi 24. rujna, prije nego što je organizirao ovotjednu vjersku ceremoniju, koja je zamišljena tako da ponovi tradiciju ruske carske obitelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.