Brata su joj ubili, a ona je pobjegla u Ameriku i postala najplaćenija glumica

Foto: Instagram/Shutterstock

Sofia Vergara, jedna od najplaćenijih glumica današnjice, slavi 52. rođendan. Rođena je 10. srpnja 1972. godine u Baranquilli u Kolumbiji. Njezina majka Margarita Vergara Dávila de Vergara bila je domaćica, a njezin otac Julio Enrique Vergara Robayo bio je stočar za mesnu industriju.

Odustala je od fakulteta

Vergara je počela studirati stomatologiju na Nacionalnom sveučilištu Kolumbije, ali je odustala dva semestra prije završetka te je potražila posao u modelingu.

Njezinog starijeg brata Rafaela ubili su u Kolumbiji 1998. godine tijekom pokušaja otmice. Budući da nije htjela biti uhvaćena u nemirima koji su rezultirali ubojstvom, Vergara je emigrirala u Ameriku, na Floridu. Kada je imala 17 godina, zapala je za oko jednom fotografu na plaži i ubrzo nakon toga glumila je u svojoj prvoj reklami za Pepsi.

Uloga koja ju je proslavila

Proslavila se ulogom Glorije Delgado-Pritchett u sitcomu Moderna obitelj čije je snimanje trajalo od 2009. do 2020. godine. Za tu ulogu bila je nominirana za četiri nagrade Zlatni globus i četiri Primetime Emmy nagrade. Ova uloga ju je učinila jednom od najplaćenijih glumica u Americi. Među prvim zapaženijim ulogama koje je dobila na engleskom jeziku bila je i ona u filmu Chasing Papi, 2003. godine, gdje je glumila Cici. Nakon početnog uspjeha u svijetu filma, vrata su joj se širom otvorila.

Glumila je kokainsku kumu

Početkom ove godine glumila je u Netflixovoj mini seriji Griselda, koja je izazvala veliku pažnju javnosti. Serija je inspirirana istinitom pričom o Griseldi Blanco, koju su kasnih 70-ih i 80-ih prozvali kumom carstva droge u Miamiju. Od 2020. godine Vergara je članica žirija u televizijskoj emisiji o talentima America's Got Talent.

Predstavila je svoj brend kave

Nedavno je predstavila novi brend kave, ¡Díos Mio! Coffee, i na taj način je svoju rodnu zemlju uključila u novi poslovni pothvat. "¡Díos Mio! kava proizlazi iz moje ljubavi prema kolumbijskoj kavi i mojih visokih standarda kada je u pitanju kvaliteta kave koju pijem. Odrasla sam u Kolumbiji pijući kolumbijsku kavu", kaže Vergara, koja potrošačima želi pružiti najbolje od kolumbijske kave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.