Osvojila Oscara za najbolju glumicu pa prozvala Meryl Streep i spomenula pojam koji je mnoge zbunio

Foto: ABC

GLUMICA Frances McDormand osvojila je Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu Three Billboards outside Ebbing, Missouri te tijekom govora zahvale prozvala sve nominirane žene u dvorani da ustanu kako bi im odala priznanje.

"Želim dobiti perspektivu. Molim sve žene, nominirane u bilo kojoj kategoriji, da ustanu. Meryl, ako ti ustaneš, i svi ostali će. Pogledajte oko sebe, dame i gospodo, jer svi mi imamo priče i projekte koje treba financirati. Nemojte o tome razgovarati s nama na tulumima, pozovite nas u svoje urede ili dođite u naše urede, što god vam bolje odgovara, i reći ćemo vam sve o njima", rekla je glumica.

Nakon toga, 60-godišnja glumica u svom je govoru privukla pozornost još nečim. "Ostavljam vas večeras s dvije riječi - inclusion rider", završila je svoj govor. Mnogi su se gledatelji zapitali što znači taj pojam, a komičarka i spisateljica Whitney Cummings objasnila je na Twitteru da je riječ o "nečemu što glumci stavljaju u ugovore da bi osigurali rasnu i spolnu ravnopravnost pri zapošljavanju na filmskim setovima".

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Oscare, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Oscari 2018.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.