Otac kritizirao Angelinu Jolie zbog stava o ratu u Gazi: Pod utjecajem je antisemita

Foto: EPA

Američki glumac i oskarovac Jon Voight, otac glumice Angeline Jolie, kritizirao je kćer zbog stavova o izraelsko-palestinskom ratu, tvrdeći da je bila "pod utjecajem antisemitskih ljudi".

U studenom je prošle godine Jolie, istaknuta aktivistica i bivša izaslanica Visokog povjerenstva UN-a za izbjeglice, podijelila objavu optužujući Izrael za "namjerno bombardiranje djece, žena, obitelji, lišenih hrane, lijekova i humanitarne pomoći". U to je vrijeme Voight, nepokolebljivi pristaša Izraela, oštro kritizirao njene stavove te je rekao da je razočaran svojom kćeri. 

"Na nju su utjecali antisemitski ljudi"

U novom intervjuu za Variety Voight je dodatno osudio Joliein stav, tvrdeći da je "bila izložena propagandi".

"Bila je pod utjecajem antisemitskih ljudi", rekao je. "Angie ima veze s UN-om i uživala je govoreći u korist izbjeglica. Ali ti ljudi nisu izbjeglice."

"Volim svoju kćer. Ne želim se svađati s njom. Ali činjenica je da je na nju utjecao UN. Oni to nazivaju ljudskim pravima, ali to je samo napad protiv Izraela. Ona ne zna koja je prava priča zato što je pod njihovim utjecajem", kaže Voight. Tvrdi da njeni stavovi proizlaze iz "neznanja". 

Na pitanje zašto ne pokuša razgovarati s njom o njihovim političkim razlikama umjesto da je napada na društvenim mrežama, objasnio je: "Teško mi je razgovarati s njom o tome. Ona ne želi dijeliti takve stvari jer ima drugačije mišljenje."

Jolie: Gaza postaje masovna grobnica

Podsjetimo, Angelina je potkraj prošle godine rekla da "teroristički napad Hamasa na Izrael ne može biti opravdanje za nevine živote izgubljene u bombardiranju civilnog stanovništva u Gazi". 

"Ovo je namjerno bombardiranje zarobljenog stanovništva koje nema kamo pobjeći. Gaza je bila zatvor na otvorenom gotovo dva desetljeća i brzo postaje masovna grobnica, a 40 posto ubijenih su nevina djeca. Ubijaju se cijele obitelji", napisala je na početku svoje objave.

"Dok svijet promatra aktivnu potporu mnogih vlada, milijuni palestinskih civila, djece, žena i obitelji, kolektivno su kažnjeni i dehumanizirani jer im se protivno međunarodnom pravu uskraćuju hrana, lijekovi i humanitarna pomoć", dodala je.

Izvor blizak Angelini rekao je za Variety da ona želi svako dobro svom ocu, ali da ne želi govoriti o njemu javno. Sve do majčine smrti od raka 2007. Jolie nije imala kontakt s ocem. Pomirili su se nakon majčine smrti, a 2017. Jolie je za The Hollywood Reporter rekla da ona i njezin otac sada imaju dobar odnos, navodeći da su se "upoznali kroz unuke". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.