Ova djevojka mogla bi biti najveća konkurencija Baby Lasagni na Eurosongu

Screenshot: YouTube

ITALIJU ove godine na Eurosongu predstavlja Angelina Mango s pjesmom La noia koja je pobijedila na 74. glazbenom festivalu Sanremo.

Mlada kantautorica prva je žena koja je nakon 10 godina pobijedila na najspektakularnijem talijanskom festivalu, ali i prva talijanska ženska predstavnica na Eurosongu u zadnjih osam godina nakon Francesce Michielin, koja je Italiju predstavljala u Stockholmu 2016.

Premda njezina pobjeda na slavnom festivalu nije značila i automatsko predstavljanje Italije na Eurosongu, to je potvrđeno kasnije, čime je Mango postala i prva talijanska solo izvođačica i pobjednica Sanrema koja će na Eurosongu izvesti svoju festivalsku pjesmu nakon 1964. godine, kada je Gigliola Cinquetti pobijedila s Non ho l’età.

Roditelji su joj slavni talijanski glazbenici

Simpatična 22-godišnjakinja ističe da glazbu voli od malih nogu, što ne iznenađuje jer je kći poznatog talijanskog glazbenika Pina Manga i pjevačice Laure Valente. Njezin menadžer radi i s dosadašnjim pobjednicima Sanrema Marcom Mengonijem i grupom Maneskin, a Angelina iza sebe ima četiri platinaste i dvije zlatne ploče, rasprodanu turneju te mnogobrojna glazbena natjecanja na kojima je pobijedila.

"Glazba Angeline Mango je mješavina koja spaja različite utjecaje, uključujući talijanski i američki rap, R&B i instrumentalnu glazbu, koji joj omogućavaju raspon između različitih žanrova i donose svježinu i originalnost na pozornicu.

Zvijezda generacije Z

U svojim pjesmama kantautorica se bavi relevantnim temama poput tjeskobe Gen Z-ja, ljubavi, potrebe za slobodom i vrijednosti obitelji, povezujući urbani stil s bel cantom", opisao je Rai na svojim službenim stranicama njezin glazbeni stil.

Popularnosti ove 22-godišnjakinje svjedoči i njezin profil na TikToku. Angelina ima više od 850.000 pratitelja i milijunske preglede na svojim videima. Objavljuje svoje nastupe, priključuje se trendovima, snima svakodnevne trenutke i radi sve ono što generacija Z obožava.

@angelinamango__ io emozionata, io agitata 🫶🏻 grazieee @Amici Ufficiale ♬ La noia - Angelina Mango
@angelinamango__ ho avuto un momento di noiaaaaaaa @Giulia Stabile♡ forse ce l’ho fatta 😂 #lanoia #sanremo2024 ♬ La noia - Angelina Mango
@angelinamango__

perché

♬ suono originale - angelinamango__
@angelinamango__

Mannaccia la mseria quanto mi si mancat

♬ This Year Blessing by Victor Thompson - Ude Paw Paw
@angelinamango__ POV convivi con 20 persone #amici22 #pov #amiciufficiale @Amici Ufficiale ♬ suono originale - angelinamango__

Italija nije dala nijedan bod Baby Lasagni

Podsjetimo, pobjednika Dore, uz domaću publiku i žiri, birao je i strani žiri.

Glasali su stručni žiriji iz Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda, a mnogi su primijetili da Ukrajina i Italija maksimalan broj bodova nisu dale Baby Lasagni. Štoviše, Italija Baby Lasagni nije dala niti jedan jedini bod, dok su mu Ukrajinci dali 10 bodova.

Istovremeno, na kladionicama za pobjednika Eurosonga stanje je bilo vrlo zanimljivo. Dok su eurovizijski fanovi pretpostavljali da Baby Lasagna pobjeđuje, na kladionicama je Hrvatska bila na trećem mjestu. Ispred Hrvatske su bile - Italija i Ukrajina. 

Baby Lasagna je jutro nakon skinuo Italiju s drugog mjesta kladionica te je pala na treće.

Pročitajte više