Ova žena ima najljepše lice na svijetu u 2022. Na listi se našla i jedna Hrvatica

Foto: Profimedia

SVAKE godine američka stranica TC Candler i panel nezavisnih kritičara biraju top 100 najljepših lica, a pobjednica u 2022. je bivši model i anđelica Victoria's Secreta Jasmine Tookes. 

Najljepše lice svijeta

31-godišnjoj Amerikanki iz Kalifornije ovo nije prva titula. Na Fashion Weeku u New Yorku ušla je u izbor Top 10 modela, a za Victoria's Secret modelirala je od 2012. te je 2015. postala njihovom anđelicom.

Njezine prve kampanje bile su za UGG Australia i GAP, a pojavila se u raznim izdanjima časopisa Vogue. Amerikanka ima 6.6 milijuna pratitelja na Instagramu, a udana je za Juana Davida Borrera, sina ekvadorskog potpredsjednika Alfreda Borrera.

Iako se u prošlosti našla na listama top modela, sada je zauzela prvo mjesto u konkurenciji s nekim od najprepoznatljivijih lica u Hollywoodu. No, koji su kriteriji odabira?

Koji su kriteriji odabira?

U ovom se natjecanju bira samo 100 lica od približno 160.000 slavnih osoba, a na godišnjem popisu zastupljeno je preko 50 zemalja, no ovdje nije riječ o natjecanju u popularnosti. 

"Popis uvodi nova lica i zemlje svake godine. Nezavisni kritičari pretražuju nadugo i naširoko, slušajući mnoge milijune prijedloga koje je javnost iznijela u proteklih nekoliko desetljeća, a zatim sastavljaju popis koji predstavlja moderni ideal svjetske ljepote", dodaju.

"Estetska savršenost samo je jedan od kriterija. Gracioznost, elegancija, originalnost, odvažnost, strast, klasa, staloženost, radost, obećanje, nada… Svi su oni utjelovljeni u lijepom licu", objasnili su.

Tko se još našao na popisu?

Među top 10 u 2022. našlo se nekoliko zanimljivih i manje poznatih imena, poput tajvanske pjevačice Tzuyu (10. mjesto), izraelske manekenke Yael Shelbije (7. mjesto) i ruskog modela Dashe Taran (4. mjesto). Na trećem mjestu našla se tajlandska reperica Lisa, a na drugom mjestu je korejsko-američka pjevačica Nancy Jewel McDonie.

Hrvatica na prestižnoj listi

Na prestižnoj listi top 100 najljepših lica u 2022. našla se hrvatska nogometašica Ana Maria Marković, koja je na 94. mjestu. Zanimljivo, hrvatska je nogometašica tako prestigla neka zvučna imena, poput Margot Robbie (96. mjesto), Jenne Ortege (97. mjesto) i Lily Collins (100. mjesto).

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.