Ovaj dio tijela je pravo leglo bakterija jer ga svi zaboravljaju prati

Foto: Instagram

ČAK i najveći čistunci vjerojatno imaju neki dio tijela na koji tijekom tuširanja ponekad zaborave, a kod većine ljudi taj dio tijela je najčešće - pupak.

PositiveMed.com piše da dermatolozi tvrde da je pupak često najprljaviji dio tijela. U pupku se nakupljaju znoj, prljavština i brojne bakterije, a samo brzinski potez tušom prema pupku nikako nije dovoljan da se sve te nakupine očiste.

Znanstvenici su u pupku otkrili čak i neke bakterije koje su im dosad bile nepoznate zbog specifičnih uvjeta u tom dijelu tijela. Ako svoj pupak ne perete redovito i temeljito, to može dovesti do opasno visoke koncentracije bakterija u njemu.

Dermatolozi preporučuju da pupak čistite štapićem za uši koji prije toga trebate namočiti ili u običnu vodu sa sapunom ili u alkohol. Zatim štapićem trebate nježno proći po unutrašnjosti pupka. Da biste bili sigurni da ste počistili sve nečistoće, prođite sve još jednim štapićem za uši koji ste samo namočili u vodu. Bilo bi dobro da se nakon toga još i otuširate te onda posušite tijelo i pupak ručnikom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.