Ovako HDZ-ovka brani Plenkovića. Zvuči kao da u prvom osnovne recitira pjesmu o Titu

Screenshot: N1

HDZ je upao u (novu) veliku aferu. Naime, kako se otkrilo posljednjih dana, HEP prodaje plin ispod svake cijene i dnevno gubi oko pola milijuna eura. Po prvim procjenama, dosad je već šteta narasla na oko deset milijuna eura, no u konačnici bi mogla biti i znatno veća.

Iz HEP-a tvrde da su prisiljeni prodavati plin ispod cijene na dražbama jer više nemaju gdje skladištiti viškove plina i optužuju HDZ-ovog ministra gospodarstva Davora Filipovića da kasni s odlukom koja bi to spriječila.

Majda Burić je jedna od osoba koje Plenković smatra najboljima i najsposobnijima da vode državu. Zaključujemo to po tome što je postala HDZ-ova saborska zastupnica. Osim toga, ona je i u saborskom odboru za gospodarstvo.

Novinar N1 Ranko Stojanac danas je pitao da komentira aferu. Burić nam nije pružila dublji uvid u kompliciranu situaciju oko prodaje plina i navodnog gubitka velikog novca, već je u nekoliko minuta odlučila što više pokušati obraniti Plenkovića i HDZ.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Povijest ulizivanja Plenkoviću

Burić je široj javnosti postala poznata kad je prije nekoliko mjeseci Katarini Peović rekla da ima srboljubno srce.

"Gospođa Peović, osim što konstantno i učestalo laže i manipulira, osim što kontinuirano pokazuje svoje rusoljubno srce, vrlo vjerojatno i srboljubno, ona je upravo ta koja je prema napisima određenih medija fizički napala svojeg partnera, ona je ta koja vrši nasilje kod kuće i skriva se iza vlastitog imuniteta", rekla je Burić.

Inače, iza sebe ima povijest ulizivanja Plenkoviću.

"Zna se da ste se upravo vi državnički izborili za hrvatske nacionalne interese, ali i interese ostalih država članica EU koje su početkom 2021. godine imale problem s nedostatkom cjepiva. Nakon upravo vaše intervencije na Vijeću Europe dogovoreni su kriteriji raspodjele tadašnjih 10 milijuna doza Pfizera", kazala je Burić u srpnju 2021. na raspravi o Izvješću vlade.

Uslijedio je izlazak za saborsku govornicu i gaf za pamćenje.

"Poštovane zastupnice i zastupnici, s obzirom na rekordni broj zaposlenih od samostalnosti u Republici Hrvatskoj koji pokazuje rezultate od milijardu i 640 milijuna zaposlenih trenutno u Republici Hrvatskoj, s obzirom na također rekordno niski broj nezaposlenih, s obzirom na kontinuirani rast plaća, mirovina, svih ostalih socijalnih davanja, s obzirom na također očekivanu rekordnu turističku sezonu, govorit ću upravo o hrvatskom turizmu", započela je Burić svoj govor.

Nije uopće primijetila koliko je promašila broj zaposlenih, očito samo automatski čitajući napisano na papiru. Da je malo razmislila, shvatila bi da u cijeloj povijesti nije bilo milijardu Hrvata, a kamoli milijardu i 640 milijuna, i to zaposlenih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.