Ove fotke je poznati Hrvat snimio u "najkultnijem klubu za koji ne znate" (18+)

Foto: Stephan Lupino

"SMJEŠTEN u bivšoj dvorani za vjenčanja u Alphabet Cityju, World je bio najslavniji noćni klub za koji vjerojatno nikad niste čuli. Bio je, u svom kratkom vijeku, bakanalijsko mjesto rođenja hibridne kulture koja danas obilježava našu post-internetsku eru. U Worldu, Björk je imala američku premijeru sa Sugarcubesima. Talking Heads i Devo tu su snimali spotove. Tu je svirao Public Enemy. Kao i David Bowie, ispod lustera od dvije tone koji je izgledao kao da će pasti u svakom trenutku. Prince, Grace Jones i Madonna bili su stalni gosti", započinje kultni magazin Interview svoj tekst o klubu World.

Ono što tekstu daje dodatnu notu hedonizma i mističnosti fotografije su Stephana Lupina kojima je opremljen tekst u magazinu koji je osnovao Andy Warhol.

"Bio je to najavangardniji i najluđi klub u koji su ulazili svi, od Madonne, preko Tysona do Gunsa. U klubu je sve bilo uređeno u retro stilu, bilo je to staro kazalište Downtowna, sve je bilo jako grungy. Tu sam razvio svoj stil, jer su u World dolazili ludi dizajneri koji su sve dekorirali. Bio je to začetak lupinizima. Ja sam odmah dobio gažu u Worldu jer sam već imao nekoliko velikih izložbi u klubu Area", prisjeća se Lupino, kojeg je prije nekoliko godina magazin Paper uvrstio među deset najpopularnijih osoba Down Town scene '80-ih.

Ispričao nam je kako ga je Mick Jagger pratio u stopu na promociji Lupinove knjige u Worldu, na kojoj su bili i Frank Zappa te Christopher Walken.

"Htio je vidjeti kako ja postižem to da se sve cure skidaju za mene", kaže nam Lupino uz smijeh.
Priznaje da je u to vrijeme nosio titule seks simbola Down Towna, kralja noći i Down Towna Helmuta Newtona.

Jedna od Lupinovih najpoznatijih fotografija nastalih u klubu World jest ona glumice Zoë Tamerlaine, koja je se nedavno pojavila u špici jedne TV serije te se može naći u baš svim člancima kojima se ocrtava atmosfera u kultnom klubu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.