Ovi slavni glumci i glumice umrli su u svojim dvadesetima. Neke priče su jezive

Foto: Profimedia/EPA/IMDb

ŽIVOT slavnih osoba uvijek privlači pažnju javnosti, a njihova smrt još više. Mnogi glumci proslavili su se ulogama u filmovima i serijama i svi su mislili da ih očekuju velike karijere. Nažalost, neki od njih nisu imali prilike ispuniti svoj potencijal jer su umrli prerano.

Tupac Shakur (25)

Shakur je umro 13. rujna 1996. nakon što ga je neidentificirani napadač ustrijelio s četiri metka iz vozila u Las Vegasu. Prema Los Angeles Timesu, kirurzi u Las Vegasu uklonili su Shakurovo desno plućno krilo u pokušaju da zaustave unutarnje krvarenje.

Kad mu se stanje pogoršalo, stavili su ga na respirator. Umro je šest dana nakon pucnjave. Majka je bila uz njega. U srpnju 2023. godine policija je izvršila pretragu kuće u području Las Vegasa, a dokazi se trenutno iznose pred porotom u Las Vegasu.

Prema ABC Newsu, istražitelji su dugo vjerovali da je napadač vjerojatno već mrtav kao žrtva druge pucnjave dvije godine nakon ubojstva u Las Vegasu. Nova istraga mogla bi utvrditi tko je bio u automobilu s napadačem kada su ispaljeni meci u Tupaca. 

Rebecca Schaeffer (21)

Schaeffer je 18. srpnja 1989. u svom domu u Los Angelesu ubio čovjek koji ju je uhodio. Prema E Newsu, Schaeffer je glumila u CBS-ovom sitcomu My Sister Sam i navodno je bila kandidatkinja za glavnu ulogu u filmu Pretty Woman.

Čekala je kod kuće dostavu scenarija za audiciju kasnije tog dana. Schaeffer se spremala za ulogu Mary, kćer Michaela Corleonea u filmu Kum III. Kad je otvorila vrata u 10:15 ujutro, smrtno ju je ranio opsjednuti obožavatelj po imenu Robert John Bardo.

Privatnom istražitelju platio je 300 dolara da otkrije gdje ona živi. "29. listopada 1991. Bardo je osuđen za ubojstvo prvog stupnja s posebnim okolnostima. U prosincu iste godine osuđen je na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja. Trenutno je u zatvoru Avenal u Kaliforniji", piše E! News.

Jean Harlow (26)

Harlow je umrla 7. lipnja 1937. od uremije, koja se proširila na njezin mozak. Prema Healthlineu, uremija je uzrokovana ekstremnim i obično nepovratnim oštećenjem bubrega.

Guardian je pisao u to vrijeme: "Razboljela se prije samo 10 dana od unutarnje upale, a kasnije je rečeno da se gotovo oporavila. Međutim, stanje se pogoršalo. Odveli su je iz njenog doma na Beverly Hillsu do bolnice, gdje je umrla."

"Primila je dvije transfuzije krvi i injekcije te je smještena u šator za kisik, ali je rano danas pala u komu i više nije dolazila k svijesti", dodali su u članku.

Anton Yelchin (27)

Prema Los Angeles Timesu, glumac je poginuo 2016. kada se njegov Cherokee iz 2015. godine počeo kretati unatrag niz prilaz njegovoj kući u Los Angelesu, prikliještivši ga između poštanskog sandučića i sigurnosne ograde.

Yelchinovi roditelji su na kraju podnijeli tužbu protiv Fiat Chryslera (proizvođača Jeepa Grand Cherokeeja). Taj je model Cherokeeja navodno bio među 1.1 milijunom vozila povučenih samo dva mjeseca ranije jer su "regulatori rekli da mjenjači zbunjuju vozače, uzrokujući da se SUV-ovi neočekivano pokrenu i dovode do ozljeda".

Thuy Trang (27)

Trang je poginula u prometnoj nesreći 3. rujna 2001. Prema Entertainment Weeklyju, Trang je putovala između San Francisca i Los Angelesa sa svojom prijateljicom Angelom Rockwood, kojoj je trebala biti djeveruša, kada je njihovo vozilo, kojim je upravljala druga djeveruša, skrenulo s ceste i udarilo u stijenu uz cestu.

Godine 2018. neki od njezinih kolega iz Power Rangersa podijelili su lijepa sjećanja na Trang s Entertainment Weeklyjem. "Izvorna ružičasta rendžerica Amy Jo Johnson nazvala je da mi kaže što se dogodilo", prisjeća se originalni plavi rendžer David Yost.

"Saznavši o njezinom ranom djetinjstvu i svemu kroz što su ona i njezina obitelj prošli napuštajući Vijetnam, postajući izbjeglice i emigrirajući u SAD, divio sam se snazi nje i njezine obitelji da ponovno izgrade svoje živote ovdje. Uvijek ću se sjećati njezinog zaraznog osmijeha", opisao je.

Aaliyah (22)

Aaliyah je poginula 25. kolovoza 2001. s još osam putnika u nesreći malog zrakoplova na Bahamima. Prema New York Timesu, ona je umrla na povratku u Miami s otočja Abaco, gdje je završila rad na videu za treći singl sa svog posljednjeg albuma Rock the Boat.

Kasnije je istraga o nesreći pokazala da je pilot u tijelu imao tragove kokaina i alkohola. Također je utvrđeno da je avion bio najmanje 350 kg pretežak i da je bio ukrcan jedan putnik više nego što je bilo dopušteno licencom.

Godine 2003. Aaliyini roditelji postigli su nagodbu u tužbi zbog nemara. Prema Billboardu, roditelji su tužili operatera zrakoplova Blackhawk International Airways Corp, vlasnike Skystream Inc. i Gilberta Chacona te brokera za letove Atlantic Flight Group. 

River Phoenix (23)

Phoenix je umro 31. listopada 1993. ispred noćnog kluba Viper Room u West Hollywoodu u Kaliforniji. Prema izvješću obdukcije, došlo je do akutnog višestrukog trovanja drogama uključujući smrtonosne razine kokaina i morfija.

Prema Varietyju, šerifova zamjenica Diane Hecht rekla je da je Phoenix napuštao Viper Room u West Hollywoodu oko 1 ujutro kada je pao na tlo. Njegovi prijatelji rekli su da se Phoenix ponašao čudno. Bolničari su ga hitno odvezli u Medicinski centar Cedars-Sinai, gdje je proglašen mrtvim u 1:51.

U intervjuu za The Guardian, tadašnja Phoenixova djevojka glumica Samantha Mathis ispričala je: "Znala sam da je Phoenix bio napušen te noći, ali heroin koji ga je ubio nije konzumirao sve dok nije došao u Viper. Imam dvojbe o tome što se dogodilo, ali nisam ništa vidjela."

U istom članku stoji: "Kada je Mathis izašla iz toaleta, vidjela je nekoga i mislila da je to Phoenix u tučnjavi s drugim muškarcem. Obojicu je izbacivač gurnuo kroz sporedna vrata kluba. Kad je izašla na ulicu za njima, vidjela je Phoenixa kako pada na tlo i grči se na pločniku.

Mathis se očajnički pokušavala vratiti u klub kako bi potražila pomoć, ali sporedna su vrata bila čvrsto zatvorena. Otrčala je okolo do glavnih vrata, tražila po klubu Phoenixovu braću i sestre, koji su potom izletjeli van. Joaquin (Riverov brat) nazvao je 911, a telefonski poziv je gotovo odmah procurio u medije", napisali su.

Sharon Tate (26)

S još četvero ljudi, Sharon Tate ubili su članovi kulta Manson 9. kolovoza 1969. godine.

U članku The New York Timesa od 10. kolovoza 1969. stoji: "Pet osoba, uključujući glumicu Sharon Tate, pronađeno je jutros brutalno ubijeno u kući u osamljenom području Beverly Hillsa. Kuću smještenu na šumovitom obronku s pogledom na grad Los Angeles unajmljivali su Tate i njezin suprug Roman Polanski, filmski redatelj, koji je u to vrijeme bio u Londonu i pisao scenarij za novi film."

Druge identificirane žrtve su Jay Sebring, frizer dobro poznat u holivudskim krugovima, Voytek Frykowski, poljski filmski redatelj za kojeg se tvrdi da je blizak prijatelj Polanskog, njegova djevojka Abigail Folger, bogata nasljednica, dok peta osoba nije identificirana. Peta žrtva kasnije je identificirana kao Steven Parent, 18-godišnji prijatelj kućepazitelja. Također je kasnije otkriveno da je Tate u to vrijeme bila trudna.

Tri osobe koje su počinile ubojstva, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel i Tex Watson, osuđene su na smrt. Atkins je umrla u zatvoru 2009. Krenwinkel još uvijek služi kaznu u Kaliforniji, a nedavno (15. lipnja 2022.) je preporučena za uvjetnu slobodu. Watson još uvijek služi kaznu u San Diegu i u prosincu 2021. mu je 18. put odbijen uvjetni otpust.

Pročitajte više