Pitali smo vas tko vam je najzgodnija sportašica na OI-ju, evo koga ste odabrali

Foto: Instagram

Nakon što smo predstavili deset sportašica s ovogodišnjih Olimpijskih igara koje osvajaju ljepotom, u velikoj anketi izglasali ste paragvajsku plivačicu Luanu Alonso kao najljepšu.

Luana je do trenutka pisanja ovog teksta skupila više od 3200 vaših glasova. Na drugom mjestu je prema broju glasova završila 25-godišnja Njemica Alica Schmidt, a na trećem mjestu je plivačica Anicka Delgado. Rezultate ankete možete pogledati ovdje

Tko je Luana Alonso?

20-godišnja paragvajska plivačica natjecala se u ženskoj disciplini 100 metara leptir na Ljetnim olimpijskim igrama 2020. Na Olimpijskim igrama u Parizu je u subotu plivala u kvalifikacijama na 100 metara delfin i nije uspjela izboriti polufinale. Nakon toga je odlučila završiti plivačku karijeru.

Paragvajka je u kvalifikacijama otplivala s vremenom 1:03:09 i nije bila ni blizu najbržih 16 plivačica koje su ušle u polufinale. "Sada je službeno. Povlačim se iz plivanja, hvala svima na podršci. Oprosti, Paragvaj. Moram ti zahvaliti", napisala je na Instagramu. Alonso je paragvajska rekorderka, uključujući sve delfin rekorde te rekord na 50 metara leđno.

Prošle godine je na natjecanju Westmont Pro Swim Series uspjela na 100 metara stilom delfin prvi put otplivati za manje od minute, no u Parizu je bila daleko od prave forme. Prema pisanju stranih medija, Alonso se plivanjem počela baviti s 11 godina. 

Popularna i na Instagramu

Luana je popularna i na Instagramu, gdje je prate 342 tisuće ljudi.

Na društvenoj mreži plivačica je dosad objavljivala fotografije s natjecanja i treninga te iz privatnog života. 

Paragvajska plivačica postala je viralna kad je njezina objava da se kvalificirala za Igre u Pariz obišla svijet. Milijuni ljudi pogledali su objavu u samo 24 sata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.