Plavuše su bolje plaćene od kolegica, bolje se zabavljaju i imaju bogatije muževe

ISTRAŽIVANJE Sveučilišta u Queenslandu, provedeno među 13.000 žena, pokazalo je kako su plavuše bolje plaćene od svojih kolegica druge boje kose te kako se bolje zabavljaju. I ne samo to, plavuše se obično i bogato udaju.

Istraživanje je pokazalo kako plavuše zarađuju oko sedam posto više od svojih kolegica s jednakim obrazovanjem i na istom položaju, a za partnere biraju muškarce koji zarađuju bar šest posto više od prosječnih muškaraca. Znanstvenici nisu uspjeli objasniti u čemu je tajna.

"Bolje smo i na poslu jer kad mi napravimo pogrešku uvijek možemo reći: `Oprosti, to je zato što sam plava`"

Voditelj istraživanja, dr. David Johnston, naveo je: "Plavuše se često smatra privlačnijima od ostalih žena, ali i manje inteligentnima. No, čini se da je percepcija njihove ljepote dominantna nad onom o njihovoj inteligenciji. To bi možda moglo pojasniti ovaj efekt".

Olga Uskova, predsjednica Međunarodnog udruženja plavuša, dala je svoje viđenje rezultata ovog istraživanja: "Plavuše imaju bogatije muževe jer su zabavnije i otvorenije, a to muškarce privlači. Također, imaju puno samopouzdanja pa su u stanju izlaziti sa moćnim i važnim muškarcima. Bolje smo i na poslu jer kad mi napravimo pogrešku uvijek možemo reći: `Oprosti, to je zato što sam plava`, i izvući se s tim".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.