Pogledajte kako je Kevin Spacey izveo Tuđmanov govor o crnim i žutim vragovima

Foto: Tomislav Miletic/Pixsell

KEVIN SPACEY glumi Franju Tuđmana u dokumentarno-igranom filmu redatelja Jakova Sedlara. Planirano je da će se premijera filma održati 14. svibnja, na stotu godišnjicu Tuđmanova rođenja, no Sedlar je odlučio jaku scenu iz filma premijerno prikazati u emisiji Bujica Velimira Bujanca, u kojoj je i gostovao.

Riječ je o sceni Tuđmanovog govora u zračnoj luci iz 1996., kada je govorio o zelenim i žutim vragovima.

>>Od Oscara do Sedlara: Kako je Kevin Spacey baš toliko propao

"Nećemo dopustiti onima koji se vežu i s crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti. Ne samo s crnim nego i sa zelenim i žutim vragovima. Nećemo dopustiti onima koji se povezuju sa svim protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se i nude, ne samo da se nude nego se i prodaju za Judine škude", najprije govori Tuđman.

Potom Spacey maše rukom poput Tuđmana: "Da, da, stvorili smo našu Hrvatsku za ljudska prava, za slobodu medija, ali iznad svega za ljudska prava svih Hrvata! Nećemo dopustiti, onima sa strane da nam nameću svoja rješenja jer Hrvatska neće biti ničija kolonija! Hrvatska je dovoljno dugo bila pod Venecijom, Istanbulom, Bečom, Budimpeštom, Beogradom! Hrvatska je sada izborila svoju slobodu! Postigla je svoju nezavisnost i zaslužila je pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini! Da stoji visoko i uspravno među ostalim nacijama. I da nikada više ne bude dijelom neke druge države ili pod diktatorom!"

HRT je u siječnju objavio prve kadrove iz filma, a Sedlar je tada komentirao odabir Spaceyja.

"To je jedan izuzetno zanimljiv čovjek bogate prošlosti, čovjek koji ima sve moguće nagrade - od dva Oscara pa do kazališnih nagrada", rekao je.

Govoreći o kontroverzama vezanim uz glumca koji je optužen za seksualno zlostavljanje, Sedlar je rekao da je Spacey "genijalan glumac kojeg poznaje godinama i koji mu je prijatelj".

"Ja vjerujem u njegovu priču. To je sve što mogu kazati o ovome", rekao je Sedlar.

Mjesec dana prije Spacey i Sedlar posjetili su Tuđmanov grob.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.