Poznate osobe zaražene koronavirusom: "Nikad nisam bila bolesnija, užasni bolovi"

Foto: Instagram

DOK POJEDINI stanovnici Hrvatske rade popise zaraženih i osoba u samoizolaciji, prijavljuju policiji prvo aprilske šale, ali i ljude za koje tek sumnjaju da su u samoizolaciji, brojne slavne osobe priznale su da su zaražene.

Iako bi svakome trebalo biti jasno da se zaraziti može baš svako, neki u Hrvatskoj osuđuju zaražene, što zorno možemo vidjeti na društvenim mrežama.

Stoga nije na odmet ponoviti tko je sve vodio ili vodi bitku s virusom.

Tom Hanks i Rita Wilson

Glumac i njegova žena bili su u Australiji zbog snimanja filma Baza Luhrmanna o životu Elvisa Presleyja, u kojem Hanks glumi pukovnika Toma Parkera. Tada su dobili koronavirus, o čemu su odmah obavijestili javnost.

"Zdravo, narode. Rita i ja smo ovdje, u Australiji. Osjećali smo se malo umorno, kao da imamo prehladu i malo nas je boljelo tijelo. Riti je, s vremena na vrijeme, bilo hladno. Imala je i slabu groznicu. Kako bismo učinili ispravnu stvar, kao što je sada potrebno svuda u svijetu učiniti, testirali smo se na koronavirus i rezultat je bio pozitivan", napisao je Hanks na Instagramu.

Idris Elba i Sabrina Dhowre

"Jutros sam dobio rezultate testiranja na koronavirus i pokazalo se da sam zaražen. Nisam imao simptome, testirao sam se jer sam bio u kontaktu s nekim tko je doznao da je zaražen. Čim sam doznao da je zaražen, odmah sam se povukao u samoizolaciju i napravio testove, a danas su stigli rezultati. To je ozbiljno. Sad je dobro vrijeme da se udaljite od ljudi, perete ruke... Postoje ljudi koji su zaraženi, a nemaju nikakve simptome. Zato je sad vrijeme da budete jako oprezni", rekao je Elba u videu koji je objavio 16. ožujka.

Sedam dana kasnije objavljeno je da je njegova supruga zaražena.

Andy Cohen

Slavni voditelj prije nekoliko dana je objavio da je prebolio covid-19, a najteže mu je pala odvojenost od 13-mjesečnog sina.

"Trajalo je deset ili 11 dana. Znate, treba vremena da vam se vrati energija", rekao je, dodavši da se liječio kod kuće.

Prije nego što mu je potvrđena zaraza, nekoliko je dana bio u samoizolaciji.

Princ Charles

Princ se u međuvremenu oporavio od koronavirusa. Prije nekoliko tjedana objavljeno je da se 71-godišnji princ zarazio, no simptomi su blagi i osjeća se dobro.

"Clarence House je potvrdio da princ Charles, nakon konzultacija s liječnikom, više nije u samoizolaciji", izjavio je glasnogovornik.

Kraljevska obitelj ističe da je Charles sad zdrav. Njegova supruga, vojvotkinja od Cornwalla, testirana je i nije zaražena, no ona ostaje u samoizolaciji u dvorcu Balmoral. 

Sean Payton, trener New Orleans Saints

Na društvenim mrežama objavio je da nije imao problema s respiratornim sustavom, a još je uvijek u samoizolaciji.

Ali Wentworth, glumica i komičarka

55-godišnja glumica iz Jerryja Maguirea i komedije Kako dobiti nogu (Office Space) otkrila je dijagnozu na Instagramu, gdje je napisala kako se osjećala jako bolesno te da je bila izolirana od ostatka svoje obitelji.

"Nikad nisam bila bolesnija", napisala je. "Visoka temperatura. Užasni tjelesni bolovi. Težina u prsima. Izolirana sam od svoje obitelji. Ovo je čisti jad", dodala je uz fotografiju na kojoj leži u krevetu.

Debi Mazar, glumica

I ona je na društvenim mrežama objavila da je pozitivna na koronavirus.

"Prije mjesec dana cijela moja obitelj, muž i dvije kćeri tinejdžerice, ulovila je neka viroza. Niska temperatura, glavobolja, bol u grlu, u tijelu, zvonjava u ušima, suhi kašalj. Brzo ih je prošlo. Iako sam mislila da je takva sezona, nešto je bilo čudno. Dva tjedna kasnije probudila sam se s istim simptomima, samo me jače boljelo i imala sam temperaturu", opisala je.

Kako nije ispunjavala kriterije, isprva se nije mogla testirati, no onda je doznala da hitna u  njenoj četvrti ima testove pa je otišla. Nakon testa su joj rekli da ode u samoizolaciju, a pet dana kasnije javili su joj da je pozitivna.

Daniel Dae Kim, glumac

Kad je prekinuto snimanje serije u New Yorku, vratio se kući na Havaje. U tom trenu nije imao simptome, osjetio ih je tek u avionu. Liječnik mu je rekao da se izolira te da prati svoje simptome. Simptomi su mu se pogoršavali te ga liječnik poslao na testiranje, a obavljeno je dok je sjedio u automobilu.

Kristofer Hivju, zvijezda Igre prijestolja

Natalie Horner, pjevačica

Pjevačica popularne eurodance grupe Cascada, na svom je Instagram profilu objavila da je pozitivna na koronavirus. Rekla je da je na zarazu počela sumnjati nakon što je razvila simptome kao što su glavobolja, kašalj i gubitak okusa i mirisa.

"Nisu me htjeli testirati u početku jer nisam bila u zaraženim područjima niti sam bila u kontaktu s osobom kojoj je potvrđen koronavirus", priznala je pjevačica i dodala da se radi vlastite sigurnosti svejedno odlučila testirati, a za to je morala platiti 128 eura (oko 970 kuna).

Slim Thug, reper

Aaron Tveit, glumac iz Tračerice i Les Miserables

U karanteni je bio od 12. ožujka, a sad se osjeća puno bolje. Otkrio je da su njegovi simptomi bili blagi.

David Bryan, klavijaturist Bon Jovija

"Upravo sam dobio rezultate testova i pozitivan sam na koronavirus. Bolestan sam već tjedan dana, ali svaki dan mi je sve bolje. Molim vas da se ne bojite. Ovo je gripa, a ne kuga. U karanteni sam cijeli tjedan i bit ću još tjedan dana. Kad se oporavim, testirat ću se ponovno kako bih bio siguran da sam se riješio ovog groznog virusa. Molim vas, pomozite jedni drugima. Ovo će uskoro biti gotovo ako svi pomognemo u tome", napisao je.

Olga Kurylenko, glumica i Bondova djevojka

Simptomi koje je osjećala su povišena temperatura i slabost. 

"Potpuno sam se oporavila. Da rekapituliram: tjedan dana osjećala sam se poprilično loše i uglavnom sam bila u krevetu, spavala, s visokom temperaturom i jakom glavoboljom. Drugi tjedan temperatura je nestala, no pojavio se blagi kašalj i osjećala sam se jako umorno. Do kraja drugog tjedna osjećala sam se potpuno dobro. Kašalj je gotovo potpuno nestao, još uvijek kašljem ujutro, no onda se više ne pojavljuje tijekom dana. Dobro sam! I sad samo uživam, opuštam se i razmišljam o mnogim stvarima i provodim vrijeme sa svojim sinom", napisala je na Instagramu uz fotografiju sa sinom, sa zaštitnom maskom na licu.

Sandro Majstorović, glazbenik

Splitski pjevač objavio je prošlog vikenda da je pozitivan na koronavirus.

"Da svi znaju, pozitivan sam na covid-19. Već treći dan nemam temperaturu. Ozdravljam. Pobjeđujem virus. Hvala dragom Bogu. Na ovom mjestu jučer papa Francesco sam je molio za sve nas. Molite, molite, molite! I ostanite kući. Kreteni, ovo je serijski ubojica", poručio je i dodao da nikad više neće biti isti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.