Preminuo David Warner, zvijezda Titanica i Omena

Screenshot: Youtube

GLUMAC David Warner, zvijezda filmova Titanic, Omen i Tron, preminuo je u dobi od 80 godina zbog bolesti povezane s rakom.

Warner je preminuo u nedjelju u Denville Hallu, domu za starije osobe iz industrije zabave, a njegova obitelj potvrdila je njegovu smrt "teška srca" u izjavi za BBC.

"Tijekom proteklih 18 mjeseci pristupio je svojoj dijagnozi s karakterističnom gracioznošću i dostojanstvom. Jako će nedostajati nama, svojoj obitelji i prijateljima, a pamtit ćemo ga kao dobrodušnog, velikodušnog i suosjećajnog čovjeka, partnera i oca, čija je ostavština izvanrednog rada dotakla živote mnogih tijekom godina. Srca su nam slomljena", rekli su u izjavi.

Warner je često glumio negativca, a pamti ga se po ulogama u filmovima The Thirty Nine Steps i Time Bandits. Jedna od njegovih najpoznatijih uloga je ona fotografa Keitha Jenningsa, koji je neslavno završio u nadnaravnom klasiku Omen iz 1976.

Imao je neuredno djetinjstvo

Također je bio poznat po ulozi zlog pomoćnika Billyja Zanea, Spicera Lovejoya u blockbusteru Titanic iz 1997. godine, redatelja Jamesa Camerona. Imao je i uspješnu televizijsku karijeru, s ulogama u Wallanderu, Penny Dreadfulu, Ripper Streetu, Doctoru Whou i originalnom Twin Peaksu.

Na samom početku karijere nominiran je za Baftu za glavnu ulogu u filmu Karela Reisza Morgan: Prikladan slučaj za liječenje iz 1966., u kojem je nastupio uz Vanessu Redgrave. Warner je osvojio nagradu Emmy 1981. za sporednu mušku ulogu u mini seriji za njegov portret Pomponija Falca u televizijskoj miniseriji Masada.

Jednom je prilikom svoje odrastanje opisao kao "neuredno", a svoju obitelj kao "disfunkcionalnu", objasnivši da je odlazak u glumu bio "način bijega". Warner je rekao da je imao učitelja koji mu je postao mentor i potaknuo njegov interes za dramu dodavši da je to bio izbor između glume ili toga da bude "maloljetni delinkvent".