Prijateljica skuplja novac za Maricu iz Života na vagi: "Cijepala je drva da preživi"

Foto: Instagram

RAJKA BAGARIĆ odlučila je pomoći svojoj prijateljici Marici Koroliji, finalistici pete sezone Života na vagi. 

Pokrenula je GoFundMe kampanju za financijsku pomoć Marici, koja se zbog pandemije covida našla u teškoj novčanoj situaciji. "Već mi se previše prijatelja odselilo pa nisam htjela da i ona bude jedna od njih", rekla je Rajka u intervjuu za RTL

"Prozori u kući u lošem su joj stanju, zidovi su popucali i potrebno je iz sigurnosnih razloga to sve malo popraviti. Također se požalila da joj je firma u dugovima i da s trenutnim poslovima koje radi ne može skupiti dovoljnu svotu novca za popravak kuće i za plaćanje svega što je potrebno za firmu", nastavila je Rajka. 

Marica i Rajka znaju se oko 15 godina, a spojio ih je sport, točnije Maričina omiljena košarka, a nastavile su se družiti i nakon što su prestale igrati zajedno u klubu. 

"Odluka za ovaj projekt pala je nakon prikazivanja finala Života na vagi i nakon što Marica nije osvojila ni prvu ni drugu nagradu pa je pala ideja na pamet da joj na ovaj način skupim novac za utješnu nagradu kao moralnoj pobjednici", kaže Rajka i dodaje kako je mnogima bilo žao što Marica nije pobijedila te su joj podršku dali i brojni ljudi koje je nisu poznavali prije no što se pojavila u toj emisiji. 

"Početkom trećeg mjeseca Marica je objavila na svome zidu na Facebooku tekst o tome kako je prije godinu dana u ovo vrijeme bila na dnu, da joj je zbog korone prestala dolaziti zarada sa sva četiri posla i kako je kosila travu i cijepala drva da plati račune.  Ali da je uspjela promijeniti život za 180 stupnjeva. Znala sam da je to napisala jer je zaista sretna, ali su mi i dalje u glavi bili ti njeni financijski problemi", pojasnila je Rajka motive za svoju odluku.

"Znam koliko je kroz život bila prepuštena sama sebi, uvijek je radila četiri ili pet poslova, sama si financirala školovanje, živjela u podstanarstvu i stalno se selila. Ozljeda koljena, kile, financijska nestabilnost, ništa je nije spriječilo da i dalje bude vedra i pozitivna osoba koja je uvijek svima spremna pomoći", nahvalila je Rajka Maricu te pojasnila što će se dogoditi s novcem od donacija. 

"Sav novac koji se skupi ide direktno Marici pa će ona odlučiti što s njim napraviti. Ideja je da joj se pomogne oko kuće i firme pa će novac i potrošiti na to", objasnila je. 

Marica je na ovu prijateljsku gestu reagirala suzama, svladale su je emocije i zahvaljivala je Rajki. "Mislim da joj se pjesmica svidjela", kaže Rajka, misleći na stihove koje je dodala kao opis same kampanje na GoFundMe stranici. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.